Bubblegumwar GEA
Varustekaappi

Purkan varustekaappi sisältää vähän turhan paljon tavaraa. Mutta minkäpä sille mahtaa, kun omistaja harrastaa holtitonta ostelemista ja hemmottelee mielellään itseään ja hevostaan. Kaapin sisältö on ostettu Equestrian PRO, Virtuaalinen rehukauppa ja OddPixel -kaupoista. Kaikki kuvat on otettu näistä kaupoista, emmekä omista kuvia itse. Alla esittely kaapin sisällöstä, sekä ohjeet oriin varustamiseen erilaisissa tilanteissa.

Este- ja maastoratsastusvarusteet

Purkan estevarusteet tuovat loistavasti esille oriin nimikkovärit, turkoosin, kullan ja mustan. Hevosella on laaja valikoima erilaisia satulahuopia, korvahuppuja ja suojia. Useimmat niistä saa kauniiksi sävyseteiksi, joita kelpaa katsella. Purkan estesatulat ovat Equestrian PRO:n Sir Classic Jump ja OddPixelin Pixhorse Dynamico. Maastoestesatulan virkaa toimittaa OddPixelin yleissatula Pixhorse Edge. Suitsista löytyvät Equestrian PRO:la myynnissä olevat WEGA:n anatomisesti muotoillut suitset, sekä saman valmistajan aachensuitset.

Varustusohje
- Rataesteharjoituksissa käytetään Sir Classic Jump -satulaa ja aachensuitsia, joissa pessoakuolain. Satulavyöksi anatomisesti muotoiltu vyö. Satulahuovaksi mikä vain. Suojat jokaiseen jalkaan.
- Rataestekilpailuissa käytetään Pixhorse Dynamico -satulaa, Suomi-huopasettiä ja anatomisesti muotoiltuja suitsia, joissa pessoakuolain. Satulavyönä anatomisestimuotoiltu vyö.
- Maastoesteille Pixhorse Edge -satula ja anatomiset suitset. Maastoesteille myös martingaali. Turvajalustimet pidettävä aina kiinni maastosatulassa. Suitsiin pelhamkuolain ja satulavyöksi jompikumpi vatsapanssaroitu vyö.
- Rata- ja maastoesteille aina suojat kaikkiin jalkoihin!

Kouluratsastusvarusteet

Purkan kouluvarusteet jatkavat tuttua värimaailmaa mustan, turkoosin ja kullan maailmassa. Oriin koulukaapista löytyy kasapäin pinteleitä, vino pino erilaisia satulahuopia ja tietysti ne korvahuput. Oriin koulusatuloina toimivat Equestrian PRO:n Sir Classic -koulusatula, sekä OddPixelin Divino Luxurity. Suitsina ovat Equestrian PRO:lla myytävät WEGA:n Elite-kankisuitset, sekä aachensuitset.

Varustusohje
- Kouluvalmennuksiin Sir Classic -satula ja mikä vain huopasetti. Menosta riippuen joko kanki- tai aachensuitset. Kankisuitsiin kankikuolain, aacheniin d-renkainen kolmipala. Pintelit jalkoihin ja neopreenivyö lampaankarvapehmusteella.
- Koulukilpailuihin Divino Luxurity -satula ja Suomi-huopa. Kankisuitset ja neopreenivyö lampaankarvapehmusteella.

Muut ratsastusvarusteet

Varusteita vähän rennonpaan menoon. Niitäkin Purkalla on, sillä oriin kaappiin on mahdutettu Equestrian PRO:n Trinity-lampaankarvasatula, Bridlemanin rungoton satula ja saman merkin yleissatula. Satulahuopia, suojia ja korvahuppuja löytyy vino pino, vaikka joka ratsastuskerralle omansa. Näitä varusteita voi käyttää vaikka rennon maastolenkin yhteydessä tai kevyiden koulutreenien merkeissä. Miksipä niitä ei voisi iskeä Purkkaa vuokraavan ihmisen kouraan rennon humputtelun merkeissä. Lampaankarvasatula on erityisen miellyttävä esimerkiksi pakkaskeleillä tehdyillä maastolenkeillä. Royal-setti näyttäisi hienolta sen kanssa, vai mitä?

Harjapakki ja riimunaulakko

Purkan harjapakki on päässyt hallitsemattoman kokoiseksi Teemun ja tämän pikkusiskon ostellessa lempihevoselleen läjäpäin pientä tilpehööriä. Oriin harjapakista löytyy pelkästään kaviokoukkuja kolme tai neljä kappaletta. Lisäksi useimpia harjoja on ainakin kaksi kappaletta. Kiitettävän kokoisen harjakokoelman lisäksi Purkan kaapista löytyy jos jonkinmoista linimenttiä, savea ja shampoota erilaisia tilanteita varten. Etenkin pesuaineita ja kiiloitussuihkeita kaappi pursuaa, sillä Teemun pikkusisko jaksaa puunata ja kiilloitaa hevosta vaikka maailman tappiin asti. Mansikantuoksuista glittersuihketta kuluu nopeammin kuin laki sallii.

Riimuja, niin mahdottoman paljon riimuja. Joka paikassa on riimuja. Purkan riimukokoelmalla ei varmasti ole mitään rajaa. Valikoimasta löytyy kasa erilaisia nylonriimuja Purkan tunnusvärissä turkoosissa, lisäksi löytyy nahkaisia riimuja, koristeltuja riimuja ja naruriimuja. Riimuja riittää tallin jokaiseen nurkkaan, kuljetusautoihin ja Teemun omaankin autoon. Riimujen lisäksi oriilla on myös valikoima erilaisia riimunnaruja aina tyylikkäästä ketjunarusta arkisempaan kangasnaruun. Purkan nimikkoväreissä totta kai. Lisäksi varusteista löytyy asiaankuuluvasti pitkä juoksutusliina.

Loimiteline

Kaipasit sitten lämmintä loimea, kuivaavaa loimea, fleeceloimea tai jotain aivan muuta, Purkan loimikokoelmasta löytyy loimi joka tilanteeseen. Kuten muussakin varustuksessa, väreissä tulevat esiin nimikkovärit musta, kulta ja turkoosi.

Loimitusohjeistus
- Hikitreenin jälkeen kuivatus mustalla villaloimen ja enkkuviltin avulla.
- Kaatosateella kaulakappaleellinen sinikeltainen sadeloimi, pienemmällä sateella riittää turkoosi sadeloimi. Tarvittaessa ilman lämpötilasta riippuen alle turkoosi fleeceloimi tai musta villaloimi.
- Viileille ilmoille (vähemmän kuin +10 astetta) enkkuloimi ulos.
- Pikkupakkasille (enintään -10 astetta) laitetaan ohuempi turkoosi toppaloimi ulos, isommille pakkasille (-10 ja enemmän) paksumpi kaulakappaleellinen loimi.
- Talliin pakkasilla enkkuloimi ja tarvittaessa lisänä turkoosi fleeceloimi.
- Kuljetuksessa turkoosi villaloimi ja kuljetussuojat.

Ruokakaappi

Purkan rehut on ostettu Equestrian PRO:sta ja Virtuaalisesta rehukaupasta. Kilpahevosena ori tarvitsee rutkasti energiaa, joten sillä on tarkkaan suunniteltu ruokavalio parhaiden tulosten ja hyvän kunnon ylläpitämiseksi.

Ruokintaohjeistus
- Heinää 13 kg vuorokaudessa jaettuna kolmeen ruokintakertaan: aamulla ja iltapäivällä 4 kg ja illalla yötä vasten 5 kg.
- Aamulla annetaan litra Sport mix -rehua, johon on laitettu b- ja e-vitamiineja, sekä magnesiumia.
- Päivällä 0,5 l Green mixiä.
- Illalla tehdään puuro jossa on 0,5 l Green mixiä ja 0,25 l Protein mixiä. Lisäksi sekaan biotiinia ja mineraaleja.
- Suolakivi aina karsinaan ja tarhaan.