Kuvat © flickr.com/dalli58/by-sa

Eining frá Syndur "Eini"

Virallinen nimi Eining frá Syndur
Rotu, sukupuoli islanninhevonen, tamma
Syntymäaika, ikä 18.01.2016, 5v
Säkäkorkeus 138cm
Painotuslaji askellajiratsastus
Koulutus 5-käyntinen

Kasvattaja Syndur
Omistaja Onni Aho (VRL-14119)
Kotitalli Varpulan ratsastuskeskus
Rekisterinumero tieto

Luonnekuvaus

Eini, meidän viisivuotias issikkatamma on luonteeltaan vauhdikas ja hyvin kekseliäs. Tämän neidin kanssa ei päivät ikinä ole samanlaisia, puhumattakaan siitä että Einin seurassa olisi ikinä tylsää. Tamma on pomminvarma karkaamismestari, joten sitä ei missään nimessä saa laittaa sellaiseen tarhaan, missä on vähänkään heikot seinät. Myös aidan ovi täytyy aina laittaa hyvin lukkoon, sillä Eini on ajan myötä oppinut niitäkin avaamaan. Eini on myös hieman epäsosiaalinen, sillä se ei todellakaan tykkää kaikista hevosista, tammalla on vain tietyt ystävät, joista se pitää, muille se yrittää olla pomo ja joskus jopa haastaa riitaa muiden hevosten, yleensä kyllä tammojen kanssa. Orit tajuavat melkeinpä heti ettei tälle emännälle kannata alkaa piruilemaan, muuten saa kuulla kunniansa.

Ratsastaessa Einin kanssa voi olla varma ettei vauhtia puutu, sillä tamma on todella reipas, eikä se kanssa tarvitse tehdä töitä vauhtia lisätäkseen. Joskus Eini kuitenkin innostuu liikaa, ja silloin sitä täytyy hieman koittaa hillitä. Reippaudestaan huolimatta Eini ei todellakaan sovi jokaiselle ratsastajalle, sillä se on ratsastajan painosta hyvin tarkka, jos ihminen painaa sen mielestä liikaa, niin saattaa tamma alkaa piruilemaan. Tai pahimmassa tapauksessa tamma päättää ettei liiku metriäkään. Tamma on kuitenkin todella nopea oppimaan, joten se kyllä osaa hyvin kaikenlaista, vaikka joskus sen keskittymiskyky ei riitä täydelliseen suoritukseen. Jos kuitenkin haluaa Einin toimivan kuin unelma, niin kannattaa sitä ennen ratsastusta hieman juoksuttaa, ei kuitenkaan liikaa ettei tammalta katoa kaikki virta.

Vaikka Eini on kaikessa muussa nirso, niin ruan suhteen se todellakaan ei ole sellainen. Tämä neiti syö kyllä kaikkea mitä sille vain annetaan, joten tamman syömistä kannattaa hieman tarkkailla. Joten herkkuja ei saa todellakaan antaa kuin vain omistajan luvalla. Eini on kyllä monen ihmisen mielestä suloinen, mutta sen kanssa täytyy olla tarkkana.
© Vaivaus/tallini.fi

Suku

i. Sveiður frá Syndur
5-käyntinen, rautias
KTK-II
ii. Svartur frá Geitungur
5-käyntinen, ruunikko
KTK-II, ARJ-II
iii. Fáfnir frá Trollsklo
5-käyntinen, hopeanmusta - ARJ-I
iie. Hreindýr frá Moons
5-käyntinen, hallakko - ARJ-II, YLA-2
ie. VIR MVA Ch. Ljójstá frá Moons
5-käyntinen, rautias
KTK-III, ARJ-I
iei. Hreindýr frá Moons
5-käyntinen, hallakko - ARJ-II, YLA-2
iee. Gremja frá Syndur
5-käyntinen - ARJ-II, YLA-2
e. Blíða frá Jón
4-käyntinen, hiirakko
ei. Brellir frá Teigaholti
ruunihallakko
eii. Úlfur frá Teigaholti
rautias
eie. Bleikstjarna frá Teigaholti
ruunihallakko
ee. Krafla frá Teigaholti
hopeanmusta
eei. Silfri frá Teigaholti
hopeanmusta
eee. Kinna frá Teigaholti
mustankirjava

jälkeläiset

00.00.0000 x toinen vanhempi - o./t. varsan nimi
00.00.0000 x toinen vanhempi - o./t. varsan nimi

kilpailukalenteri

ARJ

00.00.0000 - kutsu - luokka - tulos
00.00.0000 - kutsu - luokka - tulos
00.00.0000 - kutsu - luokka - tulos
00.00.0000 - kutsu - luokka - tulos


00.00.0000 - kutsu - luokka - tulos
00.00.0000 - kutsu - luokka - tulos
00.00.0000 - kutsu - luokka - tulos
00.00.0000 - kutsu - luokka - tulos


00.00.0000 - kutsu - luokka - tulos
00.00.0000 - kutsu - luokka - tulos
00.00.0000 - kutsu - luokka - tulos
00.00.0000 - kutsu - luokka - tulos

Päiväkirja

Päiväkirjaan!

Jasmin kävi moikkaamassa Einiä 13.03.2015, kirjoittanut Jasmin
Yleensä en ole ollut islanninhevosten kanssa tekemisissä, mutta nyt minulle tarjoutui siihen mahdollisuus ja sen tietenkin käytin heti hyväkseni. Alkuunkin lähdin autolla ajelemaan Tarulaan jonne oli parin tunnin matka meiltä kotoa. Tarulassa minut opastettiin Einin luokse. Itse Einin omistaja ei ollut paikalla, mutta onnekseni oli sentään muita ihania ihmisiä, jotka tiesivät missä Eini ja tämän varusteet olivat. Alkuun menin harjailemaan ja varustamaan tätä. Maneesiin lähdettiin satula selässä, suitset päässä, sekä mukana oli juoksutusliina, sillä halusin alkuun juoksuttaa tällä vähän askellajeja läpi, että näen vähän millainen tämä on.. Juoksutus sujui mielestäni hyvin ja Eini liikkui hyvin sen 10-15minuuttia mitä sitä juoksutin. Tämän jälkeen jätin liinan ja nousin tämän selkään. Eini oli vähän pienempi, kuin puoliveriset joihin olen tottunut, mutta en sanoisi, että olen tälle iso. Einillä oli mukava käynti, mutta joskin vähän kiireinen ja sitä sai vähän väliä pidättää. Ihmettelin kyllä vauhtia, koska tämähän tahtoi kaahottaa ainakin samaa vauhtia mitä paljon pidempijalkaiset ja isommat hevosetkin menevät. Ravia ja laukkaa mentiin vähän, mutta sitten oli aika kokeilla näitä "issikka askellajeja". Okei kokeilin tölttiä ja olihan se aika jännää ensimmäiseksi kerraksi. En miteinkään ihmettele, että joku tykkää islanninhevosista. Töltti tuntui erittäin pehmeältä ja olisin varmaan voinut istua siinä Einin kyydissä vaikka kokonaisen päivän, mutta ehkä ei nyt kuitenkaan kävisi hevoselle ja mitä omistajakin sanoisi, jos kevyestä liikutuksesta tulisi maratooniliikutus, joka kestää kovinkin pitkään. Töltin jälkeen kokeilin passai, mutta siihen en tykästynyt niin paljoa, kuin tölttiin, mutta olihan se jännä ja erilainen kokemus. Lopettelin Einin kanssa pitkin ohjin kävellen. Tällöin tulikin jo tamman omistaja katsomaan, mutta kerroin jo olevani lopettelemassa. Varusteita purkaessa ja Einiä hoitaessa kerroin, kuinka ihana tämä oli ja kuinka hyvin oli Einin kanssa sujunut.

Valmennukset

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut viverra ultricies massa non ultricies. Duis pharetra lectus et pellentesque dapibus. Aenean vulputate ante nec mi sollicitudin, in ultricies ligula lacinia. Nunc aliquet tellus sed neque blandit, at rhoncus nunc iaculis. Vivamus ut nisi quis augue ultricies tempus. Duis nec suscipit libero, ac dapibus velit. Suspendisse sit amet sapien sed diam congue tristique. Morbi ornare volutpat porttitor. Aenean scelerisque ligula ac porta convallis. Curabitur pretium dolor lorem. Pellentesque aliquam interdum ante, eget elementum neque vulputate quis. Vivamus ullamcorper, magna non facilisis gravida, turpis massa rutrum ligula, quis mattis augue lorem non ligula. Curabitur dapibus imperdiet purus. Nam velit augue, pretium ut elit in, molestie congue est.

Aenean vel quam lacinia, feugiat mi a, volutpat nibh. Vivamus et tincidunt dui. Cras dui urna, euismod eu justo facilisis, tristique consectetur augue. Praesent pharetra urna at scelerisque sodales. Quisque faucibus sem eu enim elementum dignissim. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin non elit nisi. Aenean interdum lectus arcu, quis sodales mi facilisis a. Maecenas at justo tincidunt, pharetra massa eget, ullamcorper justo. Nam feugiat, justo et venenatis hendrerit, turpis metus mattis nisl, porta bibendum neque justo ac turpis. Nam viverra ante a arcu sollicitudin, eget laoreet ante ornare. Cras at dui at tellus accumsan condimentum.

Hoito-ohjeet ja varusteet

- fleece vain jos hikinen esim. tunnin jälkeen
- kovalla pakkasella (alle -20°C) toppaloimi
- tarhataan kaverin kera tai laumassa
- riimu pos päästä tarhaan mennessä
- jalkojen kylmäys jos jalat yhtään lämpimät
- herkkuja vain omistajan luvalla
- suojat etusiin maastoon
- pimeällä heijastinsuojat ja -ratsastusloimi + heijastimet suitsiin
- muista tarkistaa että tarhan portti tulee kiinni

Ruokita

Aamu: 3kg heinää, 1l CFS Gentle Feediä & mitta biotiinia
Päivä: 3kg heinää, 0,5l CFS Gentle Feediä
Ilta: 4kg heinää, 1l CFS Gentle Feediä & mitta magnesiumia

Ulkoasu © Pilvimarja 2013 / Heidi, taustakuva © Joel Klein / Subtle patterns, virtuaalihevonen, varusteet © Equestrian PRO, Kivimetsän Varuste, Mestyn Varuste

Kuvat - Perustiedot - Luonne - Suku - Kisakalenteri - Päiväkirja - Valmennukset - Hoito-ohjeet ja varusteet