Viihdelinna

Carmen

Virallinen nimi Carmen of Smithloch
Rekisterinumero VH-
Syntynyt, ikä 24.09.2017, 2v
Rotu, sukupuoli Friisiläinen, Tamma
Väri Merkit
Musta -
Säkäkorkeus 164 cm
Painotuslaji Valjakkoajo
Valjakko Koulu Esteet Varusteluokka
Vaativa Vaativa A 90 cm Hevy
Kasvattaja Omistaja
Seppäjärven Talli Talma Titogov (VRL-09562)

3 Star Prospect, 1088 pistettä

Nuori ja äärettömän mielenkiintoinen nuori friisivarsa asteli iloisesti Viihdelinnan pihaan. Hämmentävänä ajatuksena tallilla oli herännyt idea hankkia viellä yksi friisitamma, jotta meillä olisi niitä kolme. Ja mitä kolmella hevosella voisi paremmin tehdä, kuin troikkaa eli kolme hevosta rinnan valjakossa. Lisäksi Manuel ilmoitti että vanemmat tammat Kitana ja Lawine ovat jo tottuneet rinakkain kulkemiseen ja siihen että Manuel ratsastaa niitä seisten molempien selästä. Tähän lisättäisiin viellä ohjasajettuna yksi tamma eteen, niin Manuel olisi kuulemma taas hetken tyytyväinen.

Nuori tamma oli alkuun hyvinkin arka, vaikka se muiden hevosten seurassa olikin iloinen. Pikkuhiljaa työskentelyn ja päivitääisten rutiinien avulla varsasta kehkeytyi utelias teini, joka alkoi hakeutua ihmisten seuraan. Manuel ja Viivi ovat tehneet uskomattoman paljon töitä tamman kanssa ja heitä saakin kiittää siitä, että Carmen on nykyisin aikuismainen ja rauhalinen käsiteltävä hevonen. Tammalla kulkee pitkällä narulla tai jopa vapaana ihmisen tai kavereiden perässä. Loimittaminen, varustaminen ja kaikki muu hoitaminen onnistuu, kunhan hoitaja ei ole äkäinen ja äkkipikainen. Carmen on hyvin herkkä aistimaan ihmisten tunteita ja tammalla onkin mahtavat vaistot sekä kyky lohduttaa allapäin olevia tai arkoja ihmisiä. Se ei vain voi ymmärtää miksi ihminen olisi vihainen tai ärtynt ja pelkää tehneensä itse väärin.

Ratsuna hyvin herkkä ja kuuliainen, jonka vuoksi ei sovellu alkeistuneille ilman taluttaajaa. Mikäli Carmenia kaivataa talutustunnille, niin ratsastajaa kehoiteteena ottamaan ravissa satulan kahvasta tai harjasta tukea. Kokeineillekin ratsastajille voi alkuun olla haaste tottua tamman raviin, etenkin kun siellä pitää istua. Paljon tunteja ja pitkää pinnaa ottaen huomioon myös ratsastajan raudan lujat vatsalihakset, niin ehkä oppii mukautumaan tamman raviin, kun se ravaa kunnolla eikä vain tepsuta hiljaksen. Carmen hyppää myös esteitä, jos ratsastaja osaa asiansa sekä auttaa tarvittaessa tammaa. Se on hyvinkin suosittu juniorien kesken, koska he jotka käyvät vaikeimmilla estetunneilla päsevät ajoittain hyppäämään Carmenin kanssa helpompiin ryhmiin ilmaiseksi, mikäli tunneilla sattuu olemaan tilaa, niin Heli pitää huolen yhden silmäteränsä mielenterveydestä. Maastoilee ongelmitta, mutta saattaa olla hieman tuijottelevaa sorttia.

Äärettömän herkkä ratsu sopiikin loistavasti turnajaisiin. Se on luottavainen tuttuja ratsastajia kohtaan, mutta ei sovellu luokkiin joissa ratsua vaihdetaan ”voitto järjestyksessä”, koska epäilee uusia ratsastajia. Kuitenkin helppo ratsastaa yhdellä kädellä, eikä se pelkää mitään hirvityksiä.

isä
Dragen v.d. Duren
Friisiläinen, musta, 176cm
-
ii.
VIR MVA ch Bullet v.d. Oorlog
Friisiläinen, m, 167cm
KTK-I, VSN Ch, KRJ-I, VVJ-I, YLA1
ie.
Ynskje
Friisiläinen, m, 160cm
-
iii.
Ziekte v.d. Oorlog
Friisiläinen, evm
iie.
Ster v. Prokaz
Friisiläinen, evm
iei.
Wabe
Friisiläinen, evm
iee.
Nikkitta
Friisiläinen, evm

i.

emä
Clementine of Smithloch
Friisiläinen, musta, 166cm
-
ei.
Ch Baltimore v.d. Hoog
Friisiläinen, m, 168cm
KTK-III
ee.
Claudia
Friisiläinen, m, 165cm
-
eii.
Franhoundend
Friisiläinen, evm
eie.
Bitske v.d. Hoog
Friisiläinen, evm
eei.
Claudius
Friisiläinen, evm
eee.
Cardea
Friisiläinen, evm

e.

Valjakkoajo Sijoituksia 0 kpl
Kouluratsastus Sijoituksia 0 kpl

Koulu
26
SYYS 2015


27
KES 2017
Päiväkirja
Telma (omistaja)