Viihdelinna

Elli

Virallinen nimi Hopean Ilomieli
Rekisterinumero VH16-018-1552
Syntynyt, ikä 29.04.2013, 16v
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, Tamma
Väri Merkit
Tummanpunarautias ei merkkejä
Säkäkorkeus 149 cm
Painotuslaji Kouluratsastus
Koulu Este Kenttä Varusteluokka
Vaativa B 80 cm Harraste Medium
Kasvattaja Omistaja
Hopeapajun Kartano Talma Titogov (VRL-09562)

Tammamamma ja loistava työmyyrä, miksi tälläisestä aarteesta luovutaan? Elli on siis Pöllökummussa asunut aikaisemmin ja tehnyt tuntihevosen työtä. Meille se muutti pienen toipumisloman aikana. Tamma oli liukastunut tarhassa ja sen oikea lapa oli venähtänyt. Koska meillä tamma pääsee kuntoutumaan muun muassa uimalla ja vesimatoilla, sekä sillä käy säännöllisesti kerran viikossa hieroja. Ellin kauppakirjat hoituivat mukavasti illanvieton yhteydessä, kun kävimme Porissa Sissin ja Joukon luona.

Hieman tammamaista happamaisuutta voi ajoittain ilmetä, mutta lähinnä tuntiratsastajia kohtaan. Tamma siis hieman testaa väistääkö hoitaja pelkkää hapanta ilmettä. Henkilökunnalle se harvoin irvistelee, koska tietää että se ei kannata. Elli on kerran vahingossa irvistänyt Lauralle ja jouti karun todellisuuden piiriin eli jäi ilman kauroja ja joutui heti aamusta heinien jaon jälkeen pyöröaitaukseen. Tamma väistää kyllä, kun sille vähän ärähtää ja sen ilme sulaa. Tuttu hoitaja saa tamman kuoren murtumaan ja heidän välilleen syntyy melko helposti hyvä suhde. Tamma on hyvinkin huomion kipeä ja rakastaa haleja, mutta tosiaan vain tuttujen hoitajien haleja. Varustamisessa ei ole ongelmia, mutta jos Elli on hapan satulaa kohtaan, kun henkilökunta sitä laittaa, niin se on vietävä hierojan tai fyssarin tarkastukseen. Elli on siis aktiivisesti ammattilaisten hoidettavana.

Tuntiratsuksi Elli on supertaitava ja melko miellyttäväkin, sillä tammalla voi ratsastaa melkein kuka vain ja se toimii lähes ongelmitta. Ainoastaan pidempään alkeistunneilla työskennellessä se saattaa alkaa nykimään ohjia ja kiskoo ratsastajan kaulalle. Taluttajan ollessa läsnä, ei Elli tohdi olla ilkeä tai kujeileva. Kokeneemmilla ratsastajilla Elli on työteliäs ja kulkee melko vähällä oikein päin. Jos ratsastajalla on tasainen käsi ja hän osaa myötäillä hevosen liikkeiden mukana, niin tamma on jo nätisti kuolaintuntumalla. Jotta tammasta saa kaiken liikkeen irti ja rehellisen perään annon on osattava vaatia takajalkoja työhön. Elli on aavistuksen laiska, joten se on pohkeella ratsastettava. Kun tamman saa hereille se kuuntelee myös istuntaa ja pienimpiä apuja. Esteillä tamma ei ole mikään ihme, vaan se on oikeastaan vähän tuurilla eikä taidolla suorittava. Elli kuitenkin nauttii myös hyppäämisestä, mutta ratsastajan on osattava tuoda tamma oikeaan paikkaan. Tamman hyppytyyli on vaihteleva ja joskus se myös unohtaa mikä on jarru. Koulutuomarit eivät voi uskoa nähdessään Ellin esteradalla, että tuo saa hyviäkin prosentteja kouluradoilla. Kenttäradalle tamman kanssa pitää olla kylmä hermoinen ja hyvin päättäväinen, jotta sen vauhti ei vain kiihdy ja kiihdy.

isä
Ylen Hervoton Takatukka
Suomenhevonen, trt, 155cm
ii.
Hervoton Huuko
sh, trt, 156cm, evm
ie.
Tukatar
sh, vrt, 151cm, evm
iii.
Herkko-Poika
Suomenhevonen
iie.
Hervoton Hulina
Suomenhevonen
iei.
Valkoharja
Suomenhevonen
iee.
Tuulikki
Suomenhevonen

i.

emä
Ihme Illuusioni
Suomenhevonen, rt, 147cm
ei.
Iloton
sh, rn, 150cm, evm
ee.
Illuusia
sh, vrt, 145cm, evm
eii.
Ilo-Haavi
Suomenhevonen
eie.
Suruton
Suomenhevonen
eei.
Mystikko
Suomenhevonen
eee.
Illuusinen
Suomenhevonen

e.

Kouluratsastus Sijoituksia 0 kpl
00.00.2000KutsuLuokka0/00
00.00.2000KutsuLuokka0/00
Turnajaiset Sijoituksia 0 kpl
00.00.2000 Kutsu Luokka 0/00
00.00.2000KutsuLuokka0/00

Laji
06
HEI 2017
Kotivalmennus
Valmentaja
(omistaja)


06
HEI 2017
Valmennuspäivä
Viivi (omistaja)

↭↭↭↭↭↭↭↭
09
HEI 2017
Me halutaan estevalmentaja!
Telma