Viihdelinna

'

Hilla

Virallinen nimi Pöllökummun Hilla
Rekisterinumero VH21-018-1300
Syntynyt, ikä 01.04.2017, 4v
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, Tamma
Väri Merkit
Maksanrautias Kts. Kuvat
Säkäkorkeus 161 cm
Painotuslaji Esteratsastus
Kenttä Koulu Esteet Varusteluokka
Helppo Helppo B 120 cm Medium
Kasvattaja Omistaja
Pöllökummun tila Talma Titogov (VRL-09562)
3 Star Prospect, 973 pistettä

Pöllökummussa syntynyt iso orivasra ei ollut mikään helppo lapsi ja saapuikin Viihdelinnaan ajatuksella että Manuel ja Viivi saavat sen kuriin, kun kasvattajan tilalla on täysitohina kilpahevosten kanssa. Ajan puutteen vuoksi myyty orivarsa osottautui kuitenkin rakastettavaksi tapaukseksi ja ainankin se kykenee hankkimaan media huomiota. Orivarsan retkistä voi lukea sen päiväkirjasta tarkemmin, mutta se ei päästänyt henkilökuntaa eikä kyläläisiäkään helpolla ja sitä kutsuttiinkin koko kylän riiviöksi.

Riiviömäinen varsaluonne tulee aina välillä esille näin aikuisellakin hevosella. Mauri on aivan paras hevonen hoitajalle jolla on ensinnäkin hyvä kunto ja toiseksi ääretön huumorintaju. Sinäänsä ori on kiltti hoitaa se ei pure, potki eikä ryntäile taluttaessakaan. Mutta on mestari karkailemaan, karsinalta et voi poistua vaikka ori olisi kiinni. Heti kun hoitaja häviää näkyvistä ori joko pujottautuu riimustaan pois tai avaa riimunnarun. Osaa avata myös lukkoja! Karsinan puoliovea ei voi jättää auki ja tarhojen portit on lukittava ja suojattava huolella. Mauri tarhailee tarhassa, jossa on tuplahaka ja portti kiinnitetään viellä ketjunarulla ja tarvittaessa riimullakin. Tarhassa on aina kierrettävä alalanka, missä kulkee kunnon sähkö, koska on konttaavaa sorttia. Talvisin huomioitava aitojen korkeuden riitävyys, ei pysy metrin aidan takana vaan hyppää leikitellen ylitse.

Ratsuna mukavan energinen ja hyvän poljennan omaava ori, painuu ajoittain liian alas ja alkaa painamaan kuolaimelle, mikäli ratsastaja ei ole hereillä. Tällä lönköttelee kentällä ja maastossa ihan minkä tasoinen ratsastaja tahansa, mutta töitä tehdessä vaatii hieman osaamistakin tai ainankin opettajan vinkkejä. Ei ole vaikea ratsastaa peräänantoon ja tehdä helppoja kouluratsastusliikkeitä, mutta tilannetajua on oltava ja ennakointia muiden hevosten suhteen, koksa on melko orimainen ja alkaa korisemaan ja kiukuttelemaan. Sopii parhaiten yksityistunneille ja valmennuksiin, missä on hyvin tilaa. Esteillä innokas ja joskus muuttuu vahvaksi, mutta pysyy kuitenkin mukavuusalueella, mikäli ratsastaja on rauhallinen eikä lähde sähläykseen mukaan.

Verryttelyyn on aina laitettava iso punainen rusetti ja kädessä voi olla myös nauha, joka kertoo hevosen olevan vaikea ori. Mauri osaa halutessaan olla todella vaikea ja äänekäs verryttelyissä. Se saattaa näin häiritä suorittavaa ratsukkoa, mikäli verryttely on suorituspaikan vieressä. Tämän vuoksi ori tarvitsee kokeneen kilpailijan ja maajoukot kannattaa olla myös mukana kertomassa tilanteesta verryttelyvalvojalle ja muille ratsastajille. Verryttelyssä ei Maurin kanssa pysähdellä tai se alkaa välittömästi keulimaan vaikka näyttäisi rauhalliselta juuri sillä hetkellä.

isä
Tunturisopuli
Suomenhevonen, prt, 159cm
KTK-II, Pr., First Champion (rhla)
ii.
Elämän Roihu
Suomenhevonen, evm
ie.
Kaisla Hilla
Suomenhevonen, evm
iii.
Tuulensieppaaja
Suomenhevonen
iie.
Luonnoton Karpalo
Suomenhevonen
iei.
Syyllinen Sielu
Suomenhevonen
iee.
Hortensia
Suomenhevonen

i.

emä
Vireen Venla
Suomenhevonen, rt, 166cm
ei.
Helskutti
Suomenhevonen, evm
ee.
Vireen Vieno
Suomenhevonen, evm
eii.
Hemuli
Suomenhevonen
eie.
Elektra
Suomenhevonen
eei.
Saituri
Suomenhevonen
eee.
Vireen Helmi
Suomenhevonen

e.

Kenttäratsastus Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
Esteratsastus Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00

Laji
06
HEI 2017
Kotivalmennus
Valmentaja


19
HEI 2017
Tutustuminen
Jake Wild
(omistaja)

Uusi työyhteisöni on äärettömän miellyttävä ja minut on otettu hyvin vastaan. Työkaverit kunnioittavat toisiaan ja kukaan ei ole narissut minulle hevosten laitosta. Työpäivät ovat yleensä vauhdikkaita ja sopivan vaihtelevia. Tänään on pidetty jo yksi valmennus Telmalle ja nyt minulle tuotiin ensimmäinen ratsutettava. Nuori suomenhevosneitokainen sipsutteli harjoittelija Vilman vieressä kentälle. Hän avusti minut selkään ja kertoi lyhyen kertomuksen ja tietoiskun tammasta. Alkuverryttelyssä testasin perusavut läpi. Tamma jarruttaa, kääntyy ja liikkuu pohkeesta mielellään eteen, joten kaikki perusasiat ovat jo kunnossa. Pyysin hieman myös väistämään pohjetta, jossa viellä on selkeästi tekemistä, mutta jätän varsinaiset koululiikkeiden opettamiset kyllä Jasonille tai Manuelille.

Kuitenkin Hilla kulki nätisti jo kuolaintuntumalla kaikisa askellajeissa, eikä välittänyt vaikka istuin kevyessäistunnassa ja annoin selälle vapaan liikkuma tilan. Ensimmäiset yhteiset hyppymme olivat hieman hapuilevia, mutta muuten se kuitenkin toimi hyvin. Hilla ei taistellut vastaan hypyissä, mutta tasapainottomuuttaan tukeutui aika vahvasti ohjaan ja esteen jälkeen se oli todela etupainotteinen. Lisäsin esteen perään puomin, jotta Hilla olisi nopeammin omilla jaloillaan. Esteet oli pieniä, mutta harjoittelu oli juuri oikeaa Hillan kaltaiselle nuorelle hevoselle. Otin lähestymisiä myös ravissa, joiden jälkeen tamma oli paljon paremmassa tasapainossa hypyn jälkeen.

Hain loppuraveissa pyöreyttä ja rauhallisuuttaa raviin. Hilla pyöristyi kivasti, mutta meinasi valahtaa etupainoiseksi kun sai vapaampaa ohjaa. Kevyt nostaminen auttoi ja tamma jatkoi taas hetken itseään kannatellen, mutta sillä ei riitä viellä voimat pitämään itseään ryhdissä pitkiä pätkiä. Positiivistä Hillassa on, että se reagoi kuitenkin heti annettuihin apuihin. Vilma lähti viellä kävelyttämään tammaa maastoon treenin jälkeen.

↭↭↭↭↭↭↭↭