Viihdelinna

Kalma

Virallinen nimi Black Dragon
Rekisterinumero VH21-040-0067
Syntynyt, ikä 12.11.2008, 11v
Rotu, sukupuoli Friisiläinen, Tamma
Väri Merkit
Musta -
Säkäkorkeus 170 cm
Painotuslaji Valjakkoajo
Valjakko Koulu Esteet Varusteluokka
Helppo Helppo A 70 cm Hevy
Ex omistaja Omistaja
Varjolinna Telma Titogov (VRL-09562)

2 Star Prospect, 892 pistettä

Kalma oli jo valmiiksi turnajaiskoulutettu, sillä se tuli meille toiselta saman henkiseltä yritykseltä. Miksi Kalma ei sopeutunut heidän talliin, niin siihen on varmasti moniakin syitä, sillä se on melko herkkä ja vahva tahtoinen hevonen. Tai ehkä se ei vain saanut riittävän vaihtelevaa työtä ja kyllästyi pelkkään turnajais puurtamiseen, keksien kaikkea muuta kuin keskittymisen siihen työn tekoon. Meillä se alkoi melkein heti tekemään tuntityötä ja asettui pihattoon hyvin, jonka ansiosta se rauhottui.

Kalmalla on hieman omia persoonallisia tapojaan, mutta se ei silti ole mahdoton hoitaa. Yksi tamman heikkous on jalkojen kannattelu, jalka nousee kyllä reippaasti, mutta se alkaa nopeasti painamaan. Lisäksi sillä on tapana painaa jalkaa kengittäjän tukia vasten ja koska voimaa sekä elopainoa on, niin se kaataa aika usein telineet. Onneksi nämä ovat kuitenkin onglmia, joita voimme harjoittaa tammalta pois. Lisäksi kun se keskittyy kouluttajaan, niin se unohtaa kengittäjän kiusaamisen. Varustaminen onnistuu ongelmitta, mutta kuolainten suuhun ottaminen on hieman liian tehokasta ja nopeaa. Se nimittäin yrittää napata ensimmäisen kuolainta muistuttavan asian suuhunsa ja helposti sinne menee joku nahkaosista. Taluttaminen on ajoittain kuin pikku varsaa taluttaisi, mutta kun kuolaimet on suussa se toimii kuin unelma.

Ratsuna Kalma on hyvin perinteinen friisi, eli sillä on isot ja näyttävät liikkeet, mutta onnekeksi ratsain se osaa myös hillitä liikkeen korkeutta. Tamma on herkkä suustaan ja se nostaa herkästi päänsä pilviin, mikäli ratsastaja on epätasainen tai kova kädestään. Sopii melkein kaikille tunneille, kun ohjien ja kuolaimen väliin lisätään vahva kuminauha. Kalma on meidän friisiläisistä järkevin myös hypätä. Sillä on ihan kelvollinen hyppy ja kohtalainen estesilmä. Tamma pysyy melko rauhallisena pienillä esteillä. Kun tammalla hypätään enemmän, niin se hieman kuumuu ja silloin täytyy ratssastajan osata rauhoittaa tamma. Hyppy kärsii jos käsi on kova ja tamma alkaa hypätä ilman selkää. Maastoiluun tamma on edelleen melko järkevä valinta ja sillä voi myös hypätä maastossa. Rohkeuden ja tasaisuuden vuoksi Kalma on oivallinen valinta johtoratsuksi.

Valjakkohevosena Kalma on melko tuore, sillä oppi ajo hommat vasta tullessaan meille. Toisaalta Kalma oppi ihan super nopeasti, eikä sen kanssa ole tullut juuri takapakkia. Kalma toimii yksin, parina ja nelikossa. Nelikossa sen paikkaa voi jopa vaihdella. Se on erittäin vahva, joten se voi olla ensimmäisessä parissa voimahevosena, mutta se on myös erittäin hyvin ohjattava ja luottavainen. Yleensä jos on kokematon ajuri nelikossa, niin Kalma on kärkiparissa.

isä
Ancient Dragon
Friisiläinen, musta, 176cm
evm
ii.
Dragon Lemmy
Friisiläinen, evm
ie.
Atrilaf
Friisiläinen, evm
iii.
Lemyllot
Friisiläinen, evm
iie.
Dragon Lady
Friisiläinen, evm
iei.
Alfred
Friisiläinen, evm
iee.
Lady Stark
Friisiläinen, evm

i.

emä
Blackie
Friisiläinen, musta, 166cm
evm
ei.
Black Diamont
Friisiläinen, evm
ee.
Lamoca
Friisiläinen, evm
eii.
Deimon
Friisiläinen, evm
eie.
Blenca
Friisiläinen, evm
eei.
Lacos
Friisiläinen, evm
eee.
Bionce
Friisiläinen, evm

e.

Valjakkoajo Sijoituksia 0 kpl
Kouluratsastus Sijoituksia 0 kpl

Koulu
26
SYYS 2015


27
KES 2017
Päiväkirja
Telma (omistaja)