Viihdelinna

Kurre

Virallinen nimi Kaihon Yökukkuja
Rekisterinumero VH21-018-1301
Syntynyt, ikä 15.05.2016, 7v
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, ori
Väri Merkit
Rautias, päistärikkö kts. kuvat
Säkäkorkeus 159 cm
Painotuslaji Kenttäratsastus
Kenttä Koulu Esteet Varusteluokka
CIC1 Vaativa B 110 cm Medium
Kasvattaja Omistaja
Hazel, Kaihovaara Talma Titogov (VRL-09562)
3 Star Prospect, 1035 pistettä

Todellinen vahinko löytö sattui eteenki internetin ihmeellisessä maailmassa. Meillä alkaa olemaan suomenhevosoreja jo ihan riittävästi, mutta kaikki tuntuu pitävän niistä, joten miksei yksi häväkäytöksinen entiseltä kutsumanimeltään Kuje sopisi joukkoon. Meillähän mennän hyvin pitkälti henkilökunnan mieltymysten mukaan, eli jos tallimestari on sitä mieltä että nimi tuo huonoa armaa, niin sehän vaihdettiin jo ennen hevosen saapumista ja Kujeesta tuli näin Kurre.

Ehkä Vivian oli oikeassa, un nimestä puhuttiin sillä ainankin toistaiseksi ori on ollut hyväkäytöksinen. Sillä on kenttähevoseksi juuri sopivasti pilkettä silmakulmassa, mutta käsiteltäessä se on kohtalaisen vaivaton ja yksinkertainen. Kurre on kyllä karsinassa joskus hieman vajaan oloinen, kun jää tuijottamaan esim käytävää lakaisevaa hoitajaa tai ohi talutettavaa ponia, aivan kuin moista suoritusta ei ikinä olisi nähnytkään. Myös taluttaessa saattaa jähmettyä paikoilleena vain tuijottamaan jotain aivan olematonta mörkö kuitenkaan pelkäämättä sitä. Kun sen saa villiintymään esim tarhassa tai maneesissa apaana, niin innostuu kyllä leikkimään ”mörköjen”, kuten pallojen kanssa.

Ratsuna on alkuun hieman jähmeä ja harrastaa tuota samaa jähmettymistä, jos ratsastaa ei ole ajan tasalla mitä orilta on vaatimassa. Kurre on kuitenkin laadukas ratsuhevonen ja sill on valtavan hyvä suku takanaan, joka tietyllä tapaa luo sille myös onnistumisen paineita. Kouluratsastuksessa se kehittyi nopeasti, eikä sen askeleissakaan mitään vikaa ole. Helpot askeleet istua ja hyvin yksinkertaisilla ja pienillä avuilla toimiva. Koulutuomareilta saanut paljon kehuja yhteistyöstä ja kevyestä liikkumatavasta, vaikkei mikään kevein kukkanen olekaan. Estetehtävissä puolestaan joutuu joskus vähän ajattelemaan ja olisi ihan kätevää, jos ratsastajakin olisi tehtävien tasalla. Pienet esteet kantaa kenet vain ylitse ja on hyvin rohkea, mutta esteiden noustessa täytyisi ratsastajankin tietää mihin tehtävään on hevosta viemässä. Tämä yksinkertainen suomalainen mies kun ei aina omia rajojaan tajua ja saattaa rysäyttää täysiä päin esteitä ja oikeastaan aina se yrittää päästä ylitse. Ori on hypännyt ennätyksensä 130cm kotona sarjassa. Kilpailuissa se ylittää tyylikkästi 110cm esteet saaden usein kohtalisia aikojakin. Maastossa hyppää mitä vain ja mistä vain, saattaa muuttua hieman vahvaksi, joten kontrolloituihin maastoihin hieman jarrua suuhun.

Turnajaississa aivan meiletön hevonen joka ei kyllä kavahda mitään ja nauttii esiintymisestä. Kurren mielestä on aivan parasta, kun esiintymisloimen helmat lepattaa ja kaalinpäitä lentelee. Se on siis turnajaisssa todella vauhdikas ja vaikka onkin kkevyesti ratsastettava, niin saattaa muistuttaa katujyrää lähtiesään esim joustaus linjalle. Toisaalta se on todella näyttävä. Kurre ei myöskääpelkää ahtaita paikkoja ja on rauhallinen ihmismassojenkin joukossa, joten täydellinen markkinahevonen ja myös elokuvarooleja on Kurrelle suunnitteilla.

isä
Tuiskulan Sankari
Suomenhevonen, rt, 158cm
SV-II, KERJ-I, SLA-I
ii.
Kaduntallaaja
Suomenhevonen
KERJ-I
ie.
Sakariina
Suomenhevonen
KERJ-II, SLA-II, KTK-III
iii.
Kadun Tervehdys
Suomenhevonen
iie.
Jaanan Usko
Suomenhevonen
iei.
Sakari
Suomenhevonen
iee.
Salarikos
Suomenhevonen

i.

emä
Viisikon Kesäyö
Suomenhevonen, rt, 155cm
ei meriittejä
ei.
Murhayön Kirkastus
KTK-III, KERJ-II, KRJ-II, ERJ-I
SLA-II, YLA2
ee.
Järvien Lesä
Suomenhevonen
KRJ-II, ERJ-II ja SLA-II
eii.
Murhattu Hukka
Suomenhevonen
eie.
Kristallin Kirkas
Suomenhevonen
eei.
Pisama Leskisen
Suomenhevonen
eee.
Järvien Puuna
Suomenhevonen

e.

Kenttäratsastus Sijoituksia 0 kpl
Esteratsastus Sijoituksia 0 kpl

Laji
06
HEI 2017
Kotivalmennus
Mette Kilo
(omistaja)


10
HEI 2017
Vaikea lapsi osa 1
Manuel (omistaja)
↭↭↭↭↭↭↭↭
10
HEI 2017
Me halutaan estevalmentaja!
Telma