Viihdelinna

Lawine

Virallinen nimi Lawine fan Nytskart
Rekisterinumero VH11-040-0028
Syntynyt, ikä 15.05.2009, 12v
Rotu, sukupuoli Friisiläishevonen, tamma
Väri Merkit
Musta Ei merkkejä
Säkäkorkeus 161 cm
Painotuslaji Valjakkoajo
Valjakko Koulu Esteet Varusteluokka
Vaikea Vaativa B 90 cm Heavy
Maahantuoja Omistaja
Yersinio / Duren Talma Titogov (VRL-09562)
2 Star Prospect, 895 pistettä

Kitanan kanssa muuttanut tamma, mutta toisinkuin kaverillaan oli Lawinella alkuun hyvinkin vaikeaa sopeutua ratsuhevosen työhön. Valjakkohevosen askeleet ovat suorastaan mahdottomat istua ja sen vuoksi se olikin pitkään ratsutuksessa, jotta sai aikaa opetella rauhassa. Lawine kuitenkin asettui "uomaansa" ja siitostammasta kehkeytyi aika hauska urheiluhevonen. Lawine onkin nykyisin melko suosittu tunneilla, koska se on melko pitkälle koulutettu ja oppinut ennen kuin se rauhottui luopuen ylisuorittamisesta.

Lawine on hoitaessa hieman levoton, mutta se ilmenee narujen syömisellä ja kaiken suuhuun ottamisella. Et voi siis jättää tamman ulottuville mitään mikä ei sen suuhun saisi mennä. Lisäksi sen kuntoonlaittaminen sujuu parhaiten jossain muualla kuin karsinassa, jos laitat karsinassa joudut solmimaan tammaa usein tai pitämään sen vapaana (naru kaulalla). Mikäli harjailet tammaa vapaana, niin muista laittaa karsinaveräjä, sitä tamma kunnioittaa ja veräjä löytyy karsinan ovesta loimitelineestä. Omituisinta on kun tamma saa silat selkään tai oikeastaan edes näkee valjaat, niin tammasta tulee aivan zen ja kaikki turha unohtuu. Tätä samaa toivottaisiin vielä kun tamma näkee satulan, mutta ehkä joskus. Taluttaessakin Lawine on aavistuksen kiireinen ja korkea askelinen.

Ratsuna jänittyy herkästi, mikäli ratsastaja jännittää istunnallaan. Siitä huomaa että se on lähinnä Manuelin ratsuttama ja kulkee rennosti vain kun käytetään istunta-apuja oikein. Sitä voi auttaa vaikka kuminauhoilla rentoutumaan, mutta ne ovat lähinnä ratsastajan henkiseksi avuksi ja kulkeehan se hieman rennommin niillä. Lawine ei siis ole ehkä se paras hevonen alkaa harjoitella itsenäistä ratsastusta, mutta aikuisalkeistunneilla pitkä jalkaiset ratsastajat pärjäävät tammalle ja taluttajan kanssa sillä voi melkein kuka vain ratsastaa. Kokeneet ratsastajat saavat tammasta irti melkein mitä vain ja se sopii myös show- ja turnajaistunneilla. Ainut mihin tamma ei kamalan hyvin sovellu on esteet. Se tykkää kyllä hypätä, mutta suoraan sanottuna sillä ei ole mitään järkeä tai ajatusta kuinka se hyppäisi. Sen takia sillä hyppää vain henkilökunta ja kaikkein kokeneimmat oppilaat, sillä tamma tarvitsee paljon tukea ratsastajalta eikä opeta ratsasajaansa muutakuin selviämään hengissä. Maastoratsuksi Lawine on hauska vaihtoehto, se viihtyy maastossa ja keksii kyllä tekemistä ja ohjelmaa, mikäli se tylsistyy.

Valjakkohevosena tamma on elementissään. Se on tehnyt koko entisen ikänsä valjakko hevosen roolia ja sillä on ratsastettu vain mielen virkistykseksi. Se on pysynyt kunnossa varsojen välissä valjakkoajon ansiosta. Ikävä kyllä se ei paljoa ehtinyt kilpailla, koska tallilla oli niin paljon laadukkaampiakin valjakkohevosia. Ehkä vielä joskus kun löydämme riittävän kylmäpäisen ajurin, niin saamme tamman vielä kilpailemaan. Lawine on loistava myös valjakkotunneille, koska sillä on oikeasti helppo ajaa ja se on hyvin luottavainen.

isä
Dominicusw
Friisiläishevonen, m, 160cm, evm
ii.
Diederik
Friisiläishevonen
ie.
Ellen
Friisiläishevonen
iii.
Derek
Friisiläishevonen
iie.
Enrica
Friisiläishevonen
iei.
Elaisja
Friisiläishevonen
iee.
Eva
Friisiläishevonen

i.

emä
Lawinjea
Friisiläishevonen, m, 162cm, evm
ei.
Aldert
Friisiläishevonen
ee.
Lotte
Friisiläishevonen
eii.
Aksut Alber
Friisiläishevonen
eie.
Bertha
Friisiläishevonen
eei.
Lorenzo
Friisiläishevonen
eee.
Adolte
Friisiläishevonen

e.

Valjakkoajo Sijoituksia 6 kpl
01.01.2010 Duren Vaikea kestävyyskoe 2/12
02.01.2010 Duren Vaikea kestävyyskoe 3/12
03.01.2010 Duren Vaikea kestävyyskoe 1/12
09.03.2011 Duren Vaikea kestävyyskoe 3/9
13.03.2011 Duren Vaikea kestävyyskoe 2/9
29.03.2011 Duren Vaikea kestävyyskoe 1/8
Kouluratsastus Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00

Laji
06
HEI 2017
Kotivalmennus
Mette Kilo
(omistaja)

Tänään Jasonin alla olikin ratsastuskouluun saapunut valjakkahevonen, joka kylläkin tuntui liikkuvan oikein irtonaisesti ja kuuliaisesti myös ratsastajan kanssa. Ratsastajalla oli alkuun vaikeuksia sopeutua Lawinen valtaviin ja todella näyttäviin liikkeisiin, niinpä etenimme alkuun pelkästään keventäen ja käyttäen kevyttä istuntaa. Verryttelyn jälkeen pyysin Jasonia kokoamaan tammaa ja istumaan ravissa perusistuntaan. Ihan perus voltti- ja avotaivutustehtäviä, jotka auttavat niin ratsastajaa kuin myös hevosta löytämään tasapainonsa. Lawine tukeutui aika vahvasti Jasonin käteen, mikä voi olla ongelma tunneilla. Pitkäsääristä kouluratsastajaa se ei haitannut, kun tämä sai jalkansa tamman ympärille ja hyvän tuen keskivartalosta.

Laukkatyöskentelyssä haimme hiukan eroavaisuuksi askellajin sisällä, sekä testasimme hieman jarruja. Siirtymiset kaipaavat viellä hiukan hiomita, sillä ensimmäinen raviaskel on valtava ja tamma näyttää siltä että poistuu juuri maisemista. Lawinellä oli hiukan peruskunto varsojen jäljiltä alhainen, joten teimme harjoitusten välissä käyntityöskentelyä hakien tammaa pyöreäksi ja rennoksi. Myös koottu-, avoin- ja eteenalasmuotojen vaihtelu on hyvää jumppaa. Päästin ratsukon tälläkertaa hieman helpommalla, joten päätimme valmennuksen rentoon hölkötelyyn ja valmennussuunnitelman luomiseen, jotta Jason pääsisi käyttämään tätä kaunokaista kilpakentillä.


10
HEI 2017
Vaikea lapsi osa 1
Manuel (omistaja)
↭↭↭↭↭↭↭↭
10
HEI 2017
Me halutaan estevalmentaja!
Telma