Viihdelinna

Marie

Virallinen nimi Green Eyes Marie
Rekisterinumero VH20-209-0004
Syntynyt, ikä 23.11.2017, 12v
Rotu, sukupuoli Irish Sport Horse, tamma
Väri Merkit
Ruunikonkimo kts. kuvat
Säkäkorkeus 162 cm
Painotuslaji Kenttäratsastus
Kenttä Koulu Esteet Varusteluokka
CIC3 Vaativa B 130 cm Medium
Maahantuoja Omistaja
VRL-13777 Telma Titogov (VRL-09562)
3 Star Prospect, 1035 pistettä

t. Sierra Sherie - s. 07.04.2020
o. Fiddler's Green di Sierra - s. 29.8.2020

Marie tosiaan muutti meille myyntivälitykseen, mutta osoittautui kuitenkin sopivaksi opetusratsuksi. Manuel alkoi työskennellä tamman kanssa ja totesi, että sillä on ollut vain liian vähän tekemistä ja tylsyyttään keksinyt omaa kivaa. Manuel opetti Marielle muutamia pieniä temppuja, kuten espanjalaisenkäynnin ja painon siirron takajaloille. Mies vakuutti, että tamma on oppivainen, vaikkei olekaan mikään nuori varsa enään. Otimme tamman testikäyttöön tunneille, koska opettajamme uskoi miestään ja hänen hehkutusta uudesta tammasta.

Hoitotoimenpiteiden suhteen Mariesta ei välttämättä edes huomaa että se on tamma. Ainoa milloin se paljastaa pienen lymyilevän lohikäärmeen sisällään, niin on pesutoimiin liittyvä intiimialueen hiplaus. Tissit ovat tamman herkkä paikka ja myös kesälle hyönteismyrkyn suihkuttelu saa silmät pyörimään päässä, mutta ei Marie ole tähän mennessä ainakaan yrittänyt potkaista. Silti pientä varvaisuutta suositellaan, ettei mitään vain sattuisi. Varustaminen on myös vaivatonta ja tamma pitää kaikki tarhasuojat sekä tukipintelit jaloissaan. Marieta voi taluttaa oikeastaan kuka vain, jopa ryhmämaastoissa se pärjää pienehkön taluttajan kanssa.

Ratsuna Marie ei ole vaikea, kunhan sillä on sopivasti tekemistä. Tamma kuuntelee tunneilla opettajan ja muiden ratsukoiden ääniä. Äänien ja puheen kuunteleminen antaa tammalle melko hyvin tekemistä, mutta ratsastajan täytyisi osata edes vähän. Jos ratsastaja on matkustaja, niin tamma keksii sopivasti itselleen tekemistä. Se saattaa katsella minne sattuu tai mikä sen lempipuuhaa on, kulkea kolmella uralla, joko sulkutaivutuksessa tai väistäen. Tamman kanssa treenaaminen on mielekästä, kunhan sillä ei ole ollut kovin montaa vapaa päivää peräkkäin. Se viihtyy kyllä päivän laitumella, mutta sen jälkeen keskittymiskyky alkaa heikentyä ja turhaa kuumumista työnteon ohessa alkaa ilmetä. Esteillä tamma on elementissään ja alkaa olemaan vaativampi ratsu. Pienet esteet menee iloisesti hymyillen, mutta vähän kun esteet nousee, niin kierrokset nousee monin kerroin. Tamman kanssa hyppääminen voi kuitenkin olla nautinto, sillä se kuuntelee pidätteitä ongelmitta. Marie innostuessaan kääntyy vaikka kolikon päällä, joten sillä on jopa nautinto hypätä uusintoja. Tammna hyppy ei ole kaikkein laadukkain, mutta se on varoivainen ja hyppää koko sydämmellään. Maastoon kaipaa seuraa, mutta yksinkin pärjää esimerkiksi maastoesteillä. Kierrokset yksin maastoillessa on melkoisen korkeat.

isä
Sworntome
ish, 160cm, rn
evm
ii.
Latest Flame x
x, 163cm, m
ie.
Yesterday Girl
ish, 158cm, rnkm
iii.
Lord Laster
x
iie.
Fleimyra
x
iei.
Yester
ish
iee.
Daymary
ish

emä
Tellin’ In Town xx
xx, 168cm, mkm
evm
ei.
Avery Old xx
xx, 168cm, rt
ee.
Burnin' Tears xx
xx, 167cm, rnkm
eii.
Rosmer xx
xx
eie.
Avalia Old xx
xx
eei.
Texas 61
xx
eee.
Burnin' Arisha xx
xx

LAJI Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
LAJI Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00

Este
25
TAM 2022

"Pidä sen pää ylhäällä, se ei saa juosta pohkeen aja ohjan välistä karkuun", ohjeistin ison kimon tamman ratsastajaa. Marie-tammalla tuntuu olevan tapana painaa niska alas ja juosta ratsastajansa apujen läpi. Energinen tamma ei oikein alkuun malttanut odottaa, vaan teki omia päätöksiään hyppypaikkojen ja nopeuden puolesta. Pakko myöntää, ettei ratsastaja ollut ehkä ihan ajan tasalla miten tammalla tulisi ratsastaa tai sitten hän vierasti uutta valmentajaa. Ratsukko on kuitenkin isolta tallilta, missä riittää varmasti neuvojia joka lähtöön kun vain kysyy.

Siirryimme kontrolliharjoituksiin ja hiomaan ratsastajan vaikutusta hevoseen. Yksinkertaisesti tamma sai halutessaan kiskaistua ratsastajan kaulalle ja silloin sillä oli jälleen kaikki päätäntä valta. Tamma käytti julmasti hyödykseen ratsastajan heikkouksia. Puhuimme hetken rakentavasti ratsastajan kanssa hänen omista tavoitteistaan. Totesimme, ettei kyseinen hevonen ole ehkä paras harrasteratsu, vaan voimakas tahtoinen tamma tarvitsee todella paljon vaihtelevaa liikuntaa.

Loppuun saimme kuitenkin tyydyttäviä pätkiä, sillä kun ratsastaja keskittyi pitämään tamman kiireisenä työnmerkeissä. Marie ei tosiaan vaikuttanut hevoselta jolle riittää kevyt hölkkäily päivästä toiseen. Senpä takia päädyinkin tarjoamaan tammasta yllättävän avokätisesti ja suosittelemaan Sissin suomenhevosia ja tulla kokeilemaan meiltä jotain muuta Marien tilalle.


07
HEL 2022
Ensimmäinen ratsastustunti
Heli

Tänään kokeilen ensimmäistä kertaa Marieta tunneille. Minulla on kokeneiden ratsastajien tunti viimeisenä ja olin jo kysellyt wa-ryhmässä kiinnostaako jotain kokeilla Marieta. Haluan ehdottomasti tälle ryhmälle kokeilun, sillä sitä ei ole käytetty koskaan isossa ryhmässä meillä ollessaan ja Manuel sanoi, että ajoittain se on hieman kuumunut muiden ratsuttajien ollessa maneesissa. Lilli on 15-vuotias ja siirtymässä poneista hevosiin, Lilli on aikaisemmin ratsastanut treenimielessä Dejalla, joten hänellä on kokemusta kuumuvista hevosista.

Alkukaarrosta Mari näytti hieman miettivän, että miksi kaikki seisoo rivissä ja ihmetellään vain. Lilli kielsi tammaa kuopimasta ja muutenkin sähläämästä. Onneksi tamma tuntui uskovan kieltoa ja olevan mielissään kehuista, kun teki jotain oikein. Alkuverryttelyissä meillä oli kiemurteluja ja yksittäisiä puomeja. Mari taisi alkuun yllättyä puomista, sillä ravipuomille tuli pieni hyppy ja laukannosto. Lilli ei hämääntynyt, vaan rauhoitti tamman raviin ja tuli heti perään uudelleen. Jo toisella kerralla tamma tuli ravissa, mutta aavistuksen jännittyneenä.

Tämän päivän teemana oli notkea, rento hevonen, myös puomeilla ja pienillä esteillä. Marielle tekee todella hyvää olla juuri tälläisellä tunnilla. Se oppii rentoutumaan, myös silloin kun ympärillä on paljon säpinää. Meillä ei muillakaan ollut kaikken helpoimmat hevoset ja saimme jopa nähdä pikku neiti näppärän eli Rellun vapana juoksentelu shown, kun se vähän innostui kokeilemaan taas rajojaan. Marie pysyi yllättävän rauhallisena, eikä se kuin hieman pomppinut väistäessään vaalean ruskeaa viirua joka pyyhälsi sen ohitse.