Viihdelinna

Massukka, Masu

Virallinen nimi LH Damascus
Rekisterinumero Ei rekisterissä
Syntynyt, ikä 10.06.2017, 2v
Rotu, sukupuoli Hollanninpuoliverinen, Ruuna
Väri Merkit
Ruunikonkirjava kts. kuvat
Säkäkorkeus 169 cm
Painotuslaji Kenttäratsastus
Kenttä Koulu Esteet Varusteluokka
Helppo Helppo B 100 cm Medium
Kasvattaja Omistaja
Lukkarilan hevostila Talma Titogov (VRL-09562)

Masu on saanut kutsumanimensä ihan siitä armottomasta vatsasta mitä se raahaa mukanaan. Kasvattajallaan hyvän vauvamasun kasvattanut nuorukainen saapui siis suoraan kasvattajaltaan Viihdelinnaan harrastekäyttöön. Meillä se todettiin äärettömän hyväksi rehunkäyttäjäksi vaikka puoliverinen onkin ja vanhemmat ovat melkoi sporttisia.

Luonteeltaan tämä ahmatti on kuitenkin lempeä ja kiltti, eipä pidä itsestään suurta ääntä edes ruokinta aikoina. Tiivis tuijottaminen on ruunan mielestä aina toiminut parhaiten ja se seuraakin ruokinta-aikoina tiiviisti ruokkiaa katseellaan. Vaikka ruunan karsina on aina imuroitu siistiksi, niin ei se ole niin ahne että rynnisi heinille tai kauroille, joskus kuitenkin mash mössön tuoksu on valloittavan hyvä ja se pyrkii hyllylle kurkottelemalla herkkua. Hoitaessa voi pitää karsinassa vapaana, kunhan pitää oven kiinni tai narun oviaukolla. Ei siis turhaan pyöri tai hyöri, eikä ptki tai pure, eipä oikeastaan edes hamuile herkkuja, paitsi jos porkkana on takataskusa niin voit olla varma ettei kauaan. Masu on äärettömän tarkka ja hellä herkkujen anastaja eikä herkun haltia siis aina huomaa herkun katoamista heti anastushetkellä.

Ratsuna ennemmin laiska ja pohkeella ratsastettava, joka ei raipasta hyppää kattoparruun. Masu on suosittu oikeastaan kaikilla tunneilla ja kaikki opettajat tykkäävät käyttää sitä tunneillaan. Ruunalla on äärettömän hyvä kunto vaikka sillä se masu mukana roikkuu, niin tyyppi juoksee helposti kolme tuntia hikoamatta kuin vähän kainaloista ja satulan alta. Heli pitää huolen että Masu pääsee monipuolisesti tunneille ja Manuel pitää myös sen mielenrauhasta huolta käyttämällä sitä paljon maastoissa ja varusteettomilla yksityistunneilla. Masu siis toimii loistavasti myös pelkillä istunta ja äniavuilla. Hypätessä se on hiemanreippaampi, mutta eipä juuri villiinny ja antaa ratsastajalle aikaa miettiä istuntaa ja apuja. Radoilla, mikäli verryttely on sujunut on reipas ja helposti ratsastettava. Maastossa yleensä virkistyy ja aikuisten sekä nuorten kanssa usein villiintyy hieman puremaan kuolaimeen. Maastoesteet ovat ruunalle sangen mielyttäviä.

Stuntratsastuksessa Masu on kohottanut ryhmän tuliestetaitoja, sillä ruunan rautahermot ei pahemmin kavahda tulen leimuja. Lisäksi se on ihan hauskan näköinen turnajaisissa vaikka onkin vähän hidas. Uudet ritarit pääsevät Masun kanssa helposti tapahtumiin mukaan. Showratsastukseen Masu on liian hidas, mutta puolestaa vikeltäjät ovat äärettömän tyytyväisiä Masun säästeliäiseen laukkaan.

isä
Spitfire
Tanskanpuoliverinen, mrn, 173cm, evm
ii.
Firefly xx
Englannintäysiverinen
ie.
Black Brid
Tanskanpuoliverinen
iii.
Firefox xx
iie.
Lilyan
iei.
Black Hat
iee.
Brimadonna

emä
Diamond Mama
Tanskanpuoliverinen, prn, 169cm
ei.
Mr. Judge
Tanskanpuoliverinen
ee.
Primadonna
Tanskanpuoliverinen
eii.
Jugret
eie.
Ms. Ulle
eei.
President Prim
eee.
Margaritha

Kouluratsastus Sijoituksia 8 kpl
21.06.2017 Härdelli Helppo C 3/30
08.07.2017 Härdelli Helppo C 2/30
10.07.2017 Härdelli Helppo C 1/30
12.07.2017 Härdelli Helppo C 2/30
18.07.2017 Härdelli Helppo C 2/30
20.07.2017 Härdelli Helppo C 1/30
23.07.2017 Härdelli Helppo C 4/30
27.07.2017 Härdelli Helppo C 2/30
LAJI Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00

Laji
31
KES 2017

Nullam vel diam et erat malesuada accumsan. Nullam egestas hendrerit nisl, ut pulvinar eros laoreet et. Nulla eget sollicitudin nisi. Fusce ut pretium dolor. Etiam nec convallis diam. Phasellus consequat, ex ultrices cursus imperdiet, nulla tortor mattis magna, vestibulum sodales lectus augue at magna. Etiam sit amet eros vitae leo feugiat vehicula vel sed dolor. Pellentesque quis tortor non eros ultricies tristique. Cras luctus est id arcu blandit, non ullamcorper arcu faucibus. In ante metus, tincidunt at lectus nec, porta accumsan lacus. In mattis lobortis purus, vel egestas mauris dapibus at. Aliquam vel erat a metus tristique interdum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris lacinia est eu est aliquet eleifend. Proin sit amet eros dictum, ultrices lectus eget, molestie sapien. Aliquam ornare felis quis velit posuere tincidunt. Curabitur venenatis dolor ac diam viverra convallis. Maecenas tortor magna, dapibus tincidunt finibus nec, porta sed magna. Donec nisl nisi, lobortis quis interdum in, suscipit at elit. Nunc ultricies, magna nec tincidunt pretium, quam risus vulputate nisl, vitae consectetur sapien lorem vel quam. Mauris pulvinar, libero vel porttitor consequat, urna ligula blandit lectus, molestie vestibulum leo est et lorem. Cras non ligula id ante eleifend maximus vel vitae arcu.

Ut felis erat, ornare vel accumsan vel, convallis eget justo. Sed ultricies turpis quis dolor vehicula, nec pharetra tortor placerat. Donec dolor lectus, tempor nec erat et, laoreet convallis leo. Proin eu finibus nibh. Suspendisse ex magna, mattis sit amet eros at, volutpat dapibus augue. Sed consectetur pharetra massa placerat finibus. Quisque consequat euismod augue at faucibus. Vivamus vitae dolor et magna varius tincidunt. Praesent quis est eget justo molestie dapibus. Quisque tempus, nunc in maximus scelerisque, nunc dui porttitor lorem, id laoreet tortor libero dapibus neque. Donec ac ex ligula. Proin risus turpis, sollicitudin sed suscipit posuere, interdum in sapien. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam mollis ornare sem, molestie varius mi tempus et. Vestibulum sit amet congue risus.


09
HEI 2017
Testissä Poju
Telma (omistaja)

Aamulla jo ennen kuutta olin varustamassa Pojua, kaikki hevoset söivät aamuruokiaan ja osa oli jo ehditty uloskin viedä, kun minä ja Jason varustimme ensimmäisiä hevosiamme. Jason lähtee ratsutuksessa olevalla tammalla kentälle treenaamaan ja minä liityn seuraan Pojulla. Tuo herrasmies on nyt pitkään saannut olla harrasteratsuna, joten sen kisahevosen vaistot ja kilpa-aikojen taidot on saatava heräämään takaisin. Olin öytänyt tallin satuloista passelisti istuvan koulusatulan ja tuntihevosten suojalaatikosta koulusuojat etusiin ja korjeat hivutussuojat takasiin. Ruunalla kun ei viellä omia varusteita ollut suitsiksikin lainasin Omarin jättipäähän istuvia suitsia. Täytyy kasailla ruunalle omat varusteet tunneille ja hankkia satula, mikäli varastosta ei sopivaa löydy.

Ruuna oli alkuun laiskahko, mutta heräili pikkuhiljaa siirtymisten ja raipalla hipsuttelujen avulla. Se jopa hieman tarjosi sivupotkua, kun alkoi ärsyttää, mutta nopeasti huomasi että helpompi heitellä vain jalkoja eteenpäin rivakampaan tahtiin. Ravasin kevennellen ympäri kenttää kiemurrelen ja kaarrellen, mutta en vaatinut ihmeellistä muotoa, kuolaintuntuma ja matala muoto, olivat minulle hyvin sopivat. Halusin vain että Poju liikkuu läpi selän eikä aloita mitään kiukutteluja. Jason huomatteli ajoittain jos en ehtinyt korjata tai mikäli istunnassani oli sanottavaa. Mies tovin seurasi harjoitusravi työskentelyä, kun ratsastin pohkeenväistöjä ja sulkutaivutuksia notkistaakseni hevosta. Hän ehdotti että lisään keskiravin harjoitukseen, joka ei ollut hullumpi ideä. Poju meinasikin jäädä vähän hitaaksi ja pohkeen taakse, näin sain sen säilyttämään energisemmän ravin. Laukkatyöstössä minulla oli alkuun vaikeuksia päästä ruunan isoon laukkaan mukaan varsinkin kun tuntui että takajalat ovat rannikolla. Hetken kevytistunta rallituksen ja Jasonin hevosen villiinnyttämisen jälkeen alkoi Pojultakin löytyä vähän ilmaa mahan alta ja laukkaan tuli ryhtiä.

Ruunan heikohkon kunnon vuoksi 45 minuutin työskentely oli sille riittävä ja päädyin lähteä näyttämään sille maisemia. Kävelimme derbykentän suuntaan ja kävimme siellä ihmettelemässä mm ruohonleikkuria, joka oli kentän huoltotöissä. Sopivan rauhallinen tapaus Poju tuntuu olevan, viellä kun sille saadaan peruskuntoa, lihasmassaa ja hieman energiaa lisää niin uskon sen voivan jälleen kilpailla.