Viihdelinna

Nella

Virallinen nimi Cordella
Rekisterinumero VH21-012-0203
Syntynyt, ikä 16.08.2016, 9v
Rotu, sukupuoli Hollanninpuoliverinen, tamma
Väri Merkit
Kärpäskimo ei merkkejä
Säkäkorkeus 165 cm
Painotuslaji Kenttäratsastus
Kenttä Koulu Esteet Varusteluokka
CIC2 Vaativa A 120 cm Medium
Tuoja / Tuontimaa Omistaja
Janica, Alankomaat Telma Titogov (VRL-09562)

Hevosia aletaan kaipaamaan myös tuntipuolelle ja Heli kaipailee isoja puoliverisiä myös stuntteihin ja tulevaan elokuva projektiin. Projektiin ollessa kuitenkin viellä vuosi aikaa, niin hyvin on aikaa kouluttaa myös nuoriakin ja kokemattomia hevosia elokuva työhön. Yksi erittäin potenttiaalinen tamma löytyikin Janican tuontilistoilta. Nella tamma oli koeratsastksen ajan hyvin tyyni, se ei välittänyt häiriö tekijöistä, joita Jason ja Heli aiheuttivat, vaan seisoi kiltisti kun pressua vedettiin ja sateenvarjoja pyöriteltiin.

Nella meni entisessä kodissaan hieman hukkaan, kun tammaa ratsasti vain kouluratsastuksesta kiinnostunut täti. Toisaalta tamma on saanut hyvän peruskasvatuksen ja se on hyvin oppivainen, joten luotamme sen olevan kuitenkin hyvä tuntiratsuna. Meille tultuaan se on kuitenkin kokenut uusia virikkeitä, kuten esteet, maastoilun ja ennen kaikkiaan tarhakaverit. Pienet käytöshäiröt, kuten näykkiminen ja kutominen on loppunut kokonaan, kun päivät tamma saa viettää kavereiden kanssa ja sitä on käsitellyt nyt ammattitaitoinen henkilökunta. Asiakkaat ovat päässeet myös tutuiksi tamman kanssa ja siitä on kyllä kuoriutumassa varsinainen asikkaiden suosiki, vaikka se saattaa karsinassa mulkoilla epäileväisesti. Kuitenkin rauhallisesti toimiva ihminen saa Nellan rauhoittumaan ja rentoutumaan. Suitsien kanssa saa olla pitkähermoinen ja fyysisestä pituudestakin on hyötä.

Ratsuna tamma on mukavan energinen, se oli alkuun hieman potkittava versio, mutta päästyää likkumaan monipuolisesti se lakkasi vastustamasta ratsastajaa. Ohjalle painaminen oli myös sen pahoja tapoja, mutta pikkuhiljaa siitäkin on päästy eroon ja Nella toimii mahtavasti hackamorella tai kuolaimettomilla suitsilla. Lapsilla Nellalla käytetän yleensä sivuohjia kiinnitettynä satulan D-renkaisiin niin ei kisko ohjia pienenmpienkään käsistä. Kuuntelee hyvin ääntä ja kunnioittaa myös opettajaa, eli jos opettaja antaa käskyn kaikki seis (käytetään hätätilanteissa), niin Nella on kyllä ensimäinen joka seisoo. Ei lähde ponien hullutteluihin ratsain mukaan, vaikka ratsastajaa jännittäisikin. Esteratsastuksen pariin Nella pääsi tutustumaan meille tultuaan ja tamma on löytänyt uskomattoman innon ja hyppykyvyn jostakin syvältä sielustaan. Neidin hyppy on ilmava ja todella näyttävä, joten siellä saa kyllä olla hyvässä tasapainossa. Ihan aloittelijoiden esteratsu tämä ei siis ole, mutta puomeja sillä voi lapsetkin mennä. Maastossa viihtyy ja on hyvin rohkea. Tutustunu maastoesteisiin ja löytänyt viellä enemmän intoa ja halua, kuin rataesteillä. On myös hyvin järkevä erilaisilla kiinteillä tehtävillä.

isä
Caletto
KWPN, evm
ii.
Claudios
kwpn, evm
ie.
Caylee
kwpn, evm
iii.
Clasius
evm
iie.
Claretto
evm
iei.
Dynlee
evm
iee.
Cala
evm

emä
Cadalac
KWPN, evm
ei.
Calvados
kwpn, evm
ee.
Chivonne
kwpn, evm
eii.
Candro
evm
eie.
Calisha
evm
eei.
Cicos
evm
eee.
Chia
evm

LAJI Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
LAJI Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00


31
KES 2017
Tarkan silmän alla
Telma (omistaja)