Viihdelinna

Pettu

Virallinen nimi Kartanon Pehtoori
Rekisterinumero Ei rekisterissä
Syntynyt, ikä 31.04.2016, 12v
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, Ruuna
Väri Merkit
Tummanpunarautias Kts. Kuvat
Säkäkorkeus 163 cm
Painotuslaji Esteratsastus
Kenttä Koulu Esteet Varusteluokka
Helppo Helppo B 100 cm Medium
Kasvattaja Omistaja
Savikuopan Kartano Talma Titogov (VRL-09562)

Voiko hevonen olla täydellinen tuntikäyttöön, jos se on valittu vain nimen perusteella? Aikoinaan törmäsimme ruunan myynti-ilmoitukseen ja silloinen Mansilan vanha Pehtoori Iikka ehdotti sitä meille. Työhevosena myyty ruuna osoittautui oikeastikin melko mainioksi löydöksi. Alun perin Telma ajatteli että ostetaan terve ja lihaksikas ruuna kun kerta edullisesti saadaan. Ajatuksena oli ratsuttaa ruuna ja myydä se jollekin tädille täydelliseksi puskaponiksi. Kuitenkin siitä puskaponista kuoriutui aivan liian laadukas ja mukava ratsu. Pehtoori on erittäin suosittu kaiken tasoisilla tunneilla.

Hoitaessa Pehtoorin kanssa voi toimia oikeistaan kuka vain, vaikka ruuna on hieman iso ja karskin oloinen. Todellisuudessa ruuna on erittäin varovainen ja huomaavainen, oikeastaan mitä pienempi lapsi on kyseessä sen tarkkaavaisempi Pehtoori on. Jos karsinassa on useampi lapsi ei ruuna uskalla liikkua ollenkaan vaikka sitä pyytäisikin liikkumaan. Silloin on tyhjennettävä karsinaa ja annettava ruunalle omaa tilaa. Pehtoori on hyvin tietoinen omasta koostaan ja sen vuoksi se pärjää myös orilaumassa. Varustaessa tai eläinlääkärin toimissa ei ole ongelmia. Ainut ongelma on löytää riittävän isoja loimia ruunan orimaiselle työhevoskaulalle.

Ratsuna ajoittain hieman raaka ja kokematon, mutta perusasiat osaa mallikkaasti ja toimii pienilläkin avuilla. Erittäin suosittu ritaritunneilla, sillä se on helpoin suomenhevosistamme ratsastaa yhdellä kädellä tai vaikka ilman ohjia. Pehtoorin tasaiset "työliikeet" ovat mielyttäviä oppilaille, mutta ruunasta saa kyllä terävät ja lennokkaat liikkeet esille. Esteillä ruuna on todella innokas ja yrittelevä, mutta ei niin taitava. Mutta kokemusta se kartuttaa jokaisella hypyllä ja onneksi sillä tuntuu olevan melko hyvä muisti. Ruuna ei koskaa n tylsisty tunneilla ja keksi sitä kautta mitään tyhmää. Yksi mistä ruuna ei kuitenkaan pidä on ristiriitaiset avut ja jos niitä saa alkaa jumittamaan tai pukittelemaan.

Työhevoseksi Pehtoori on lähes täydellinen, se on kuuliainen, rohkea ja pitkäpinnainen. Oikeastaan ruunaa on helppo myydä tapahtumiin vossikaksi tai muuksi kulkupeliksi, sillä ei myöskään kyllästy seisoskeluun. Talvisin käy paljon metsä töissä kartanon lähimetsissä, jossa ei työkoneita paitsi moottorisahaa käytetä. No minkä takia tällainen namupala laitettiin myyntiin? No ensinnäkin sen jalostusarvo on nolla ja koska aktiivi metsuri lopetti työnsä, niin jäi hevosmetsurin hevonen tarpeettomaksi. Pehtoori teki töitä vanhemman tamman kanssa, mutta tamma jäi siitokseen.

Turnajaisiin Pehtoori on paras valinta, etenkin jos osallistut ensimmäisiin turnajaisiin tai peitsen tuijottaminen joutsaus kujan päässä vielä vähän jännittää. Iso liikkeinen kun innostuu, joten hyvin näyttävä liikkuessaan turnajaisareenalla ratsastusloimessaan. Haarniskakin ruunalle on teetetty, joten kyllä siitä ainakin vakuuttavan näköisen saa.

isä
Kartanon Isäntä
Suomenhevonen, prt, 159cm
KTK-II, Pr., First Champion (rhla)
ii.
Kartanon Leevi
Suomenhevonen, evm
ie.
Kartanon Hilma
Suomenhevonen, evm
iii.
Sieppo
Suomenhevonen
iie.
Kartanon Elisa
Suomenhevonen
iei.
Hietane
Suomenhevonen
iee.
Kartanon Emäntä
Suomenhevonen

i.

emä
Kartanon Liinu
Suomenhevonen, prt, 160cm
ei.
Pahna Kiikku
Suomenhevonen, evm
ee.
Kartanon Piika
Suomenhevonen, evm
eii.
Kiikkuva
Suomenhevonen
eie.
Piukka
Suomenhevonen
eei.
Helium
Suomenhevonen
eee.
Likan Liuta
Suomenhevonen

e.

Kenttäratsastus Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
Esteratsastus Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00

Laji
06
HEI 2017
Kotivalmennus
Valmentaja


19
HEI 2017
Tutustuminen
Jake Wild
(omistaja)
↭↭↭↭↭↭↭↭