Viihdelinna

Poju

Virallinen nimi Charming Boy
Rekisterinumero VH14-077-0047
Syntynyt, ikä 16.5.2001, 16v
Rotu, sukupuoli Tanskanpuoliverinen, Ruuna
Väri Merkit
Ruunikko kts. kuvat
Säkäkorkeus 169 cm
Painotuslaji Kenttäratsastus
Kenttä Koulu Esteet Varusteluokka
Helppo Helppo B 100 cm Medium
Tuoja Omistaja
Katariina A. Talma Titogov (VRL-09562)

Kokoa ja näköä, sekä mukavaa harrastamista ja turvallasia ratsastustunteja tarjoaa upea ruunikko Poju. Ruuna haettiin tuntikäyttöön harrastekodista. Se oli hetken ollut jo harrastelijalla maastoilemassa ja sitten otettu kunnon kohotukseen ja kilpailuihin takaisin mukaan. Nuorempana Tanskassa ja Saksassa esteratsastuksessa kilpaillut ruuna ei pahemmin koulukiemuroita ollut opiskellut, kunnes Viihdelinnaan saapui. Henkilökunta otti kuitenkin hyvillä mielillä vastaan jo 16-vuotiaan mutta terveen hevosen, josta tuli hyvä jäsen tiimiin.

Jättiläsimäinen ruuna on äärettömän kiltti hoitaa, paitsi se ei oikein jaksaisi pitää takajalkojaan ylhäällä, mikä on ehdoton miinus ainankin ajatellen lapsia ja kengittäjä parkaa. Usein tallisa onkin hieman taistelun ääniä, kun Poju on kengitys vuorossa. Ruokinta-aikoina kaltereiden kolistelu on Pojun lempi touhua ja joskus se saa aika paljon meteliä aikaan, johon liittyy henkilökunta luutineen ja lentävine kauhoineen. Ei siis kannata olla läheellä jos ei halua joutua kuuppa sateen riskialueelle. Kuitenkin kiltti ja rauhallinen hoitaa, mutta henkilökunta joutuu joskus koville ruunan kanssa.

Ratsuna ennemmin laiska, kuin reipas. Hieman potkittava versio alkuun, mutta kokeneet ja napakat ratsastajat saavat sen kyllä liikkumaan pienilläkin avuilla. Poju ei enään henkilökuntaa kyseenalaista, mutta harjoittelijoita on sen mielsestä todella hauska jallittaa ja huijata. Koulutunneille on siis syytä ottaa pitkäraippa mukaan, eikä kannuksistakaan usein haittaa ole. Estetunneilla Poju hieman syttyy, mutta kun se väsyy niin alkaa kiukuttelu ja mielenosoitus keulimisella. Kuitenkin aina kun sen saa liikkeelle se hyppää mielellään ja hyvällä tekniikalla. Uusin lajivaltaus on maastoesteet, jossa Poju tuntuu olevan aivan liekeissä, joten odotammekin siltä kenttäkilpailu menestystä.

Poju on hyvä hevonen vikeltäjille ja stuntteihin, koska ei turhia sätky ja hypähtele. Showratsastukseen se on liian hidas, mutta myös turnajaissa se pystyy esiintymään. Ruuna on myös hyvin tottunut ahtaiiinkin tiloihin eikä panikoi esimerkiksi markkinoilla tai elokuvahalleissa.

isä
Spitfire
Tanskanpuoliverinen, mrn, 173cm, evm
ii.
Firefly xx
Englannintäysiverinen
ie.
Black Brid
Tanskanpuoliverinen
iii.
Firefox xx
iie.
Lilyan
iei.
Black Hat
iee.
Brimadonna

emä
Diamond Mama
Tanskanpuoliverinen, prn, 169cm
ei.
Mr. Judge
Tanskanpuoliverinen
ee.
Primadonna
Tanskanpuoliverinen
eii.
Jugret
eie.
Ms. Ulle
eei.
President Prim
eee.
Margaritha

Kouluratsastus Sijoituksia 8 kpl
21.06.2017 Härdelli Helppo C 3/30
08.07.2017 Härdelli Helppo C 2/30
10.07.2017 Härdelli Helppo C 1/30
12.07.2017 Härdelli Helppo C 2/30
18.07.2017 Härdelli Helppo C 2/30
20.07.2017 Härdelli Helppo C 1/30
23.07.2017 Härdelli Helppo C 4/30
27.07.2017 Härdelli Helppo C 2/30
LAJI Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00

Laji
31
KES 2017

Nullam vel diam et erat malesuada accumsan. Nullam egestas hendrerit nisl, ut pulvinar eros laoreet et. Nulla eget sollicitudin nisi. Fusce ut pretium dolor. Etiam nec convallis diam. Phasellus consequat, ex ultrices cursus imperdiet, nulla tortor mattis magna, vestibulum sodales lectus augue at magna. Etiam sit amet eros vitae leo feugiat vehicula vel sed dolor. Pellentesque quis tortor non eros ultricies tristique. Cras luctus est id arcu blandit, non ullamcorper arcu faucibus. In ante metus, tincidunt at lectus nec, porta accumsan lacus. In mattis lobortis purus, vel egestas mauris dapibus at. Aliquam vel erat a metus tristique interdum.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris lacinia est eu est aliquet eleifend. Proin sit amet eros dictum, ultrices lectus eget, molestie sapien. Aliquam ornare felis quis velit posuere tincidunt. Curabitur venenatis dolor ac diam viverra convallis. Maecenas tortor magna, dapibus tincidunt finibus nec, porta sed magna. Donec nisl nisi, lobortis quis interdum in, suscipit at elit. Nunc ultricies, magna nec tincidunt pretium, quam risus vulputate nisl, vitae consectetur sapien lorem vel quam. Mauris pulvinar, libero vel porttitor consequat, urna ligula blandit lectus, molestie vestibulum leo est et lorem. Cras non ligula id ante eleifend maximus vel vitae arcu.

Ut felis erat, ornare vel accumsan vel, convallis eget justo. Sed ultricies turpis quis dolor vehicula, nec pharetra tortor placerat. Donec dolor lectus, tempor nec erat et, laoreet convallis leo. Proin eu finibus nibh. Suspendisse ex magna, mattis sit amet eros at, volutpat dapibus augue. Sed consectetur pharetra massa placerat finibus. Quisque consequat euismod augue at faucibus. Vivamus vitae dolor et magna varius tincidunt. Praesent quis est eget justo molestie dapibus. Quisque tempus, nunc in maximus scelerisque, nunc dui porttitor lorem, id laoreet tortor libero dapibus neque. Donec ac ex ligula. Proin risus turpis, sollicitudin sed suscipit posuere, interdum in sapien. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam mollis ornare sem, molestie varius mi tempus et. Vestibulum sit amet congue risus.


09
HEI 2017
Testissä Poju
Telma (omistaja)

Aamulla jo ennen kuutta olin varustamassa Pojua, kaikki hevoset söivät aamuruokiaan ja osa oli jo ehditty uloskin viedä, kun minä ja Jason varustimme ensimmäisiä hevosiamme. Jason lähtee ratsutuksessa olevalla tammalla kentälle treenaamaan ja minä liityn seuraan Pojulla. Tuo herrasmies on nyt pitkään saannut olla harrasteratsuna, joten sen kisahevosen vaistot ja kilpa-aikojen taidot on saatava heräämään takaisin. Olin öytänyt tallin satuloista passelisti istuvan koulusatulan ja tuntihevosten suojalaatikosta koulusuojat etusiin ja korjeat hivutussuojat takasiin. Ruunalla kun ei viellä omia varusteita ollut suitsiksikin lainasin Omarin jättipäähän istuvia suitsia. Täytyy kasailla ruunalle omat varusteet tunneille ja hankkia satula, mikäli varastosta ei sopivaa löydy.

Ruuna oli alkuun laiskahko, mutta heräili pikkuhiljaa siirtymisten ja raipalla hipsuttelujen avulla. Se jopa hieman tarjosi sivupotkua, kun alkoi ärsyttää, mutta nopeasti huomasi että helpompi heitellä vain jalkoja eteenpäin rivakampaan tahtiin. Ravasin kevennellen ympäri kenttää kiemurrelen ja kaarrellen, mutta en vaatinut ihmeellistä muotoa, kuolaintuntuma ja matala muoto, olivat minulle hyvin sopivat. Halusin vain että Poju liikkuu läpi selän eikä aloita mitään kiukutteluja. Jason huomatteli ajoittain jos en ehtinyt korjata tai mikäli istunnassani oli sanottavaa. Mies tovin seurasi harjoitusravi työskentelyä, kun ratsastin pohkeenväistöjä ja sulkutaivutuksia notkistaakseni hevosta. Hän ehdotti että lisään keskiravin harjoitukseen, joka ei ollut hullumpi ideä. Poju meinasikin jäädä vähän hitaaksi ja pohkeen taakse, näin sain sen säilyttämään energisemmän ravin. Laukkatyöstössä minulla oli alkuun vaikeuksia päästä ruunan isoon laukkaan mukaan varsinkin kun tuntui että takajalat ovat rannikolla. Hetken kevytistunta rallituksen ja Jasonin hevosen villiinnyttämisen jälkeen alkoi Pojultakin löytyä vähän ilmaa mahan alta ja laukkaan tuli ryhtiä.

Ruunan heikohkon kunnon vuoksi 45 minuutin työskentely oli sille riittävä ja päädyin lähteä näyttämään sille maisemia. Kävelimme derbykentän suuntaan ja kävimme siellä ihmettelemässä mm ruohonleikkuria, joka oli kentän huoltotöissä. Sopivan rauhallinen tapaus Poju tuntuu olevan, viellä kun sille saadaan peruskuntoa, lihasmassaa ja hieman energiaa lisää niin uskon sen voivan jälleen kilpailla.