Viihdelinna

Ripsa

Virallinen nimi Riisipuuroripaska
Rekisterinumero VH-
Syntynyt, ikä 24.08.2019, 9v
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma
Väri Merkit
Vaaleanrautias kts kuvat
Säkäkorkeus 161 cm
Painotuslaji Kenttäratsastus
Kenttä Koulu Esteet Varusteluokka
Helppo Helppo A 100 cm Medium
Kasvattaja / Myyjä Omistaja
Anya Heljeholma / Sarqquu Telma Titogov (VRL-09562)

”Riisipuuroa ja ripaskaa, siitä on tehty kasvattajan Anyan jouluperinteet. Tämä viaton varsa sai kärsiä Anyan päähänpistosta nimetä se Riisipuuroripaskaksi. Riisipuuroripaska on etevä suomityttö, jolla on pilkettäkin silmäkulmassa. Näppärä kulkija, joka taipuu koulukiemuroihin ja hyppääkin esteen yli nätisti”, tuojan sanat. Tosiaan laitoin hevosvälittäjälle viestiä, että tarvitsen tuntihevosia ja mielellään hieman tasokkaampi sellaisia. Toisaalta hieman yllätyin kuitenkin, kun ensimmäinen ehdotus oli suomenhevonen. Mutta toisaalta kyseessä on kuitenkin ammattitaitoinen välittäjä ja kestävä rotu. Sen vuoksi siis rakastuimme helposti käsiteltävään tammaan, joka on eritäin tasainen liikkeissään.

Tammaksi erittäin tasainen ja helppohoitoinen kaunotar, sen kanssa työskentely on mielekästä myös henkilökunnalle. Tamma voi asua pihatossa, mutta Ripsa on myös erittäin siisti karsina eläjä. Lisäksi tamma on helppo hoitaa missä vain se seisoo käytävällä hiljaa, karsinassa voi olla vapaanakin, puomilla seisoo, vaikka pelkkä naru puomin päällä ja rekassakin seisoo kuin naulittuna maahan. Hyvä tapainen siis oikeastaan kaikissa tilanteissa. Ainut missä on vähän hankala, on tissien peseminen ja kuulemma varsojen juottaminen alkuun on hieman haastavaa. Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat myös tamman mieleen, sillä saahan niiltä aina lopuksi myös nameja.

Ratsuna Ripsaa kuvaa parhaiten tasainen työjuhta. Se on sopivan kevyt kädelle, mutta ei kuitenkaan missään nimessä tyhjä. Tuntiratsastajatkin saavat tamman erittäin mukavaksi ja näyttäväksi ratsuksi, mutta ammattilaisen alla tamma suorastaan loistaa. Ripsa ei stressaannu ratsastajien vaihdosta ja sen rakenne sekä fysiikka kestävät hyvin joskus raskaankin tuntityön. Sen joutuisat ja matkaa voittavat liikkeet saavat tunneilla omanlaisensa säästövaiheen. Ripsa nauttii esteistä ja on melko vauhdikaskin esteillä. Alkeistunneilla missä hypätään, käytetään tammalla baucherkuolainta, jossa on ihan pieni vipuvarsi. Myös kokeneempien tunneille voi laittaa vähän vipuvartta, jos tamma on ollut poikkeuksellisen vikkelä tai kiihkeä viime aikoina. Ripsalla on nimittäin niitäkin kausia, että se on melko vauhdikas ja kokeneempien tunneilla saattaa jopa hieman pukitella. Antamalla tammalle ajoittain myös vapautta liikkua se pysyy paremmassa kunnossa mielensä osalta. Maastossa tamma on erittäin innokas ja tarkkaavainen. Se sopii myös johtohevoseksi, mutta yleensä kuitenkin kulkee joukossa myös hännillä koska ei yritä ohittaa.

isä
Köyhänmiehen Polkka
SH, evm
ii.
Kanervakollaus
sh, evm
ie.
Taiantanssin Aika
sh, evm
iii.
Kollaan Sisu
evm
iie.
Katajanmarja
evm
iei.
Aijanjakso
evm
iee.
Taiantanssi
evm

emä
Riisiipuuro & Rusina
SH, evm
ei.
Uppotykki
sh, evm
ee.
Rusina-Ralla
sh, evm
eii.
Tykkimaisteri
evm
eie.
Ursula
evm
eei.
Rusinantte
evm
eee.
Rallan Ratiriti
evm

LAJI Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
LAJI Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00


31
KES 2017
Tarkan silmän alla
Telma (omistaja)