Viihdelinna

Viola

Virallinen nimi Violet HMS
Rekisterinumero VH22-012-0086
Syntynyt, ikä 14.10.2021, 3v
Rotu, sukupuoli Hollanninpuoliverinen, tamma
Väri Merkit
Mustankimo kts. kuvat
Säkäkorkeus 171 cm
Painotuslaji Kenttäratsastus
Kenttä Koulu Esteet Varusteluokka
CIC4 Vaativa A 150 cm Medium
Kasvattaja Omistaja
Harmony Sporthorses Telma Titogov (VRL-09562)
3 Star Prospect, 1023 pistettä

"Iso varsa, siis todella iso", hämmentelin kun kasvattaja talutti varsan autosta pihalle. Matkaseurana oli vielä varsan äiti, mutta se lähtee takaisin kunhan varsa saadaan vauvapihattoon. Tönnilän tiluksien varsapihatto on pikkuhiljaa kasvattanut sisältöään ja Violalla tulisi kahdeksi vuodeksi olemaan ainakin seitsemän tamma kaveria, vaikkakin nyt pojatkin olivat vielä samassa laumassa, kun kyseessä on puoli vuotiaat. Keväällä orit pääsee omaan porukkaan, kun kiinnostus tyttöjä kohtaan kasvaa. Viola osoittautui alusta asti hyvin rauhaa rakastavaksi varsaksi ja settuikin usein tappelevien varsojen väliin, mikäli hoitotädit eli pihatossa asuva vanha eestinhevostamma ja Helin suomehevosprojekti eli ravurista ratsuksi koulutettava tamma, eivät ehtineet riitelijöiden väliin. Viola oli kuitenkin hvyin leikkisä varsa, mutta jos kiukutti niin kiusasi isompia tammoja ja saikin suomenhevoselta aika hyviä vauhteja kun riittävästi härnäsi.

Ei ehkä paras tallimme hevosista, jos mietitään tallityöntekijöiden kannalta tai hoitajien silmin. Viola on harmi kyllä aavistuksen sotkuinen, vaikka se asuukin tallin isoimmassa karsinassa talvet ja kesät melkein asuu pihatossa. Tamman heinät on pakko laittaa aina verkkoon tai talloo ne karsinan pohjaan. Ikävä kyllä myöskin tapana makoilla lantakasoissa, jos vain sattuu sopiva kohdalle. Mutta kaikkiien onneksi Viola nauttii hoitamisesta ja se on todella helppo käsitellä. Sen voi pestä huoletta, jopa lapset voivat pestä sen ja kiipeillä jakkaroilla Viola ei liikahdakkaan pesun aikana. Varustaminenkin onnistuu jakkaralta tai selkäännousu telineeltä. Viola seisoo oikeastaan missä vain, mihin se laitetaan seisomaan ja käsketään seistä. Sen se oppi jo reilu vuotiaana, kun se opetettiin valjaisiin ja kaksivuotiaana veti jo kevyitä maratonvaunuja ongelmitta. Se seisoo irti vaikka vieressä juoksutettaisiin muita hevosia, eikä se ole kovinkaan säikky tai säpsyilijä.

Tuntiratsastaja voisi sanoa tammasta perus kiva hevonen, sillä Viola ei oikein ole ilmaiseksi mitään antavaa sorttia. Se kulkee kyllä sopivassa muodossa, jottei kuluta itseään, mutta muusta saakin ratsastaja miettiä miten se oikeasti pyydettiin tai pyydettäisiin. Ja ehkä sen vuoksi Viola ei ole perusharrastajalle se ihanteellisin valinta tai edes heidän toiveensa. Mutta jos ratsastaja on tavoitteellinen ja todellakin haluaa oppia, eikä tyydy pelkkään uran kiertoon, niin Donnaa parempaa siihen tuskin löytyy. Sileä työskentely on oikeastaan melko mutkatonta, kun teet oikein tamma tekee oikein. Jos opetat jotain uuttaa tammalle, se vaatii pitkää pinnaa, paljon toistoja ja ehdottomasti paljon kehuja. Perusavuille koulutettu tamma on osaavaa ja se toimii jopa ilman varusteita, eli erittäin hyvin istunnalla toimiva. Esteillä Viola on taitava ja ketterä, vaikka se on isokokoinen ja sillä on melko matala hyvin kenttähevostyyppinen hyppy, se on usein puhdas, sillä se on äärettömän varovainen jaloistaan ja tarkka asettelemaan ne oikein. Ratsastajan tehtävä on olla häiritsemättä hyppyä ja tiedettävä minne esteen jälkeen suunnataan. Melkoisen näppärä isoksi hevoseksi kääntymään ja sopivasti kuumuessaan kääntyy myös kolikon päällä. Kenttähevoseksi Violalla on ihanteellinen hyvin säädeltävä sekä hyvin matkaavoittava laukka. Sillä on voimaa suorittaa isot ja haastavatkin tehtävät ja se on kyllin nopea jaloistaan, myös maastoesteillä. Lisäksi se on äärettömän rohkea, joskus hieman liiankin rohkea ja ratsastajan on osattava toppuutella tammaa.

iii.
Massey-Ferguson
KWPN, evm
iie.
Love in the Park
KWPN, evm
iei.
Oblivion Baloo
KWPN, evm
iee.
Novelle Nikki
KWPN, evm

eii.
Wouter
KWPN, evm
eie.
Claire
KWPN, evm
eei.
Claudios
KWPN, evm
eee.
Chaya
KWPN, evm

LAJI Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
LAJI Sijoituksia 0 kpl
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00
00.00.0000 Järjestäjä luokka 00/00

Koulu
10
SYY 2017


11
SYY 2017
Esteitä maneesissa
Telma