Toiminta

Alunperin tarkoituksena oli perustaa yksityistalli, johon Peetu saisi omat kilpahevosensa majoitettua. Kuitenkin tilan laajuuden vuoksi Helkky pääsi aloittamaan myös oman toimintansa omilla hevosilla. Tähän mennessä Helkky on vain työskennellyt muiden omistamien hevosten kanssa. Eli nykyään Yksityisten majoittamisen lisäksi pyöritämme pientä ratsasuskoulua, kilpailutoimintaa ja ravihevosia harrastuksena. Osallistumme perinnetoimintaan ja meiltä käsin on mahdollisuus myös osallistua keskiaikaratsastukseen. Ja tietenkään mikään talli ei ole kunnon talli, ellei siellä ole hoitajia.

Yksityisten majoittaminen

Yksityisten majoittamiseen tallimme on kuin luotu. Erilaisia hoito-paketteja on saatavilla ja niistä saa räätälöityä juuri sopivan sinun tarpeisiisi nähden. Majoittumaan pääsee ihan kaikki nelijalkaiset hevoset ja ponit rotuun, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Yksillölliset hoitopaketit takaavat sen että hevosesi viihtyy ja myös sinä viihdyt. Ota siis yhteyttä henkilökuntaan foorumin kautta ja tehdään juuri sinulle sopiva paketti.
Sopivan paketin saat muovattua helposti ja ammattilaisemme auttavat mielellään.

Paketteja

Kilpahevosen majoittuspaketti on kaikkein laajin ja sisältää oikeastaan kaiken mahdollisen.
Tarhaaminen omistajan toiveiden mukaan
Kävelytyskoneen käyttöoikeus 1h/pv
Loimitus ohjeiden mukaan ei loimirajoitusta
Tarhasuojien laitto
Tallisuojat tai pintelöinti ohjeiden mukaan
Solariumin käyttöoikeus
Ratsastusalueiden vapaa käyttö
Oman valmentajan käyttömahdollisuus

Harrastehevosen täysihoitopaketti puolestaan sopii laadukkaaseen harrastamiseen kaikille hevosille.
Kokopäivätarhaus
Kävelytyskoneen käyttö 3h/vkk
Loimitus loimituskaudella 1 loimi päälle/pois
Itikka-/allergialoimi eläinlääkärin todistuksella veloituksetta
Ratsastusalueiden käyttö
Solariumin käyttö 3h/vkk
Sairaspintelöinti veloituksetta

Lisämaksusta, asiakkaille
Solariumin käyttö 5€/1h
Lisäloimitus (omistajan ohjeiden mukaan) 50€/kk
Tarhasuojitus 15€/kk
Tallisuojien laitto tai pintelöinti 15/kk
Valmennustunti 35€
Ratsutus 25€

Hoitajat

Kaikkien ratsastuskoulujen toiminta perustuu aina niihin ihanin hoitajiin, jotka luovat tunnelman talliin sekä pitävät hevosista huolen yhdessä henkilökunnan kanssa. Meille on siunautunut ihana vakihoitajien remmi, jotka huolehtivat niin tuntihevosista, kuin myös Pertun hevosista. Kilpailuihin mukaan lähteminen on varmasti monelle se mieleisin asia, mutta meillä ansioituneet hoitajat pääsevät isoihinkin kisoihin mukaan ja vielä palkalla.
Ratsastuskoulun hevosille otetaan kaikille yksi hoitaja alkuun.

Hoitajien vastuut:

Taso 1.
Harjaus, kavioiden puhdistus, jouhien selvittäminen
Varusteiden puhdistus
Jalkojen tarkastus
Avustaminen alkeistunneilla
Koulutustunneille osallistuminen
Tuntilaisten avustaminen
Hoitohevosen taluttelu tallin pihapiirissä ja kentällä
Hoitohevosen syöttely pihapiirissä vihreän aikaan
Taso 2.
Terapiatunneilla avustaminen
Estetunneille osallistuminen
Kouluvalmennus
Itsenäinen ratsastus sileällä 2 tunnin ja 1 valmennuksen jälkeen

Taso 3.
Itsenäinen liikutus, puomit ja maasto
Estevalmennus
Kilpaileminen ulkopuolisissa
Henkilökohtaisia tehtäviä
Mahdollisuus toiseen hoitohevoseen

Taso 4.
Itsenäinen liikuttaminen, kavaletit ja pienet luonnonesteet
Maastoestevalmennus
Mahdollisuus vuokrahevoseen
Leiriavustaja

Taso 5.
Hyvin paljon omaa päätäntävaltaa
Alkeistuntien pitäminen
Leirituntien pitäminen
Ponikerhon ohjaaminen

Muu toiminta

Ratsastustunnit

Peetun äiti Helkky pyörittää muutaman työntekijänsä kanssa pienimuotoista tuntitoimintaa, joka perustuu lähinnä pienryhmä opetukseen ja centering riding - tekniikkaan sekä sen soveltamiseen. Peetu pitää estetunteja ja myös maastoja järjestetään säännöllisesti.
Tunneille tarvitset mukaan vain avonaiset ja hyvin vastaanottavat korvat, sekä halun oppia sekä kehitttyä. Aivan alkeistason tunteja meillä ei ole, mutta muutama aikuinen on aloittanut nollasta jopa aikuisiällä yksityistunneilla ja niiden kautta kehittynyt pikkuhiljaa siirtyen pienryhmiin.
Pienryhmissä oppiminen on tehokasta ja intenssiivistäkin. Meillä on myös käytössä langattomat kuulokkeet, niin että ratsastaja varmasti kuulee opettajan jokaisen sanan. Kuulokkeita saat ostettua omaksi myös Helkyltä kuulokkeen hinta on 25v€, mutta jos ostat myös oman lähettimen hintaa tullee yhteensä 60v€. Silloin et ole muista riippuvainen esim kilpailualueilla.

Ratsastusterapia

Terapiatunnit ovat lähes aina yksityistunteja ja Helkky pitää ne. Helkyn hevoset ovat mahtavia sosiaalipedagokisessa toiminnassa ja myös vaikeasti vammautuneiden kuntoutuksen apuvälineinä. Hevosen avulla moni sulkeutunut lapsi ja nuori on päässyt takaisin kaveripiireihin ja normaali elämään.

Maastovaellukset

Järjestämme vaelluksia erikokoisille ja -tasoisille ryhmille räätälöityjen lenkkien avulla. Meillä on muutama kestesuosikki kohde, joita hyödynnämme ja maastokarttamme päivittyy kokoajan kun uusia polkuja tehdään ja löydetään. Myös kärrylenkeille on oikein hyviä maastoja.

Valmennukset

Valmennuksia tallilla pitää Peetun ja Helkyn lisäksi useampikin ulkopuolinen valmentaja. Valmentajia tulee myös ulkomailta asti erillisiin valmennusviikonloppuihin ja kursseille. Peetun valmennuksia on viikottain, samoin Peetu itse valmentautuu vähintään kaksi kertaa kuukaudessa.

Ratsutukset

Ratsutuksia tallilla tekee oikeastaan koko henkilökunta ja jopa jotkut oppilaistakin ovat kunnostautuneet ratsutuksissa. Meillä onnistuu ihan uudelleen koulutukset, kuntoutukset, tasonnostot ja ratsastajan loman tuuraamiset. Yhteyden pito omistajien kanssa tapahtuu foorumin kautta.