Nos Étables


MERIITIT
VH17-012-0277

Galant v.d. Halor


Virallinen nimi Galant v.d. Halor
Rotu & Sukupuoli Kwpn, ori
Väri & Säkä Ruunikko, 171 cm
Syntynyt & Ikä 14.12.2016, 7v
Painotuslaji Kouluratsastus
Koulutustaso GP, 110 cm
Kasvattaja Zonjiet Stud
Omistaja VRL-09562
  • Hoito-ohjeet
  • Varustekaappi
  • Päiväkirja




  • Kalle on virtuaalihevonen


Kyllä Hollannista ajettiin meidän uusi ja hieno hevosrekka peräkärryn kera. Nyt saamme kerralla 10 hevosta liikkeelle, mikäli tarve vaatii. Tuon upean yhdistelmän tuntia maahan viivästytti eläinlääkärin tarkastukset. Shoppailen aktiivisiesti hevosia ja muutama olkin jo jonossa odottelemassa kyyditystä. Yksi autolla Ranskaan matkanneista hevosista oli iso ja honkkeli kouluori Kalle. Kallen saapuminen Ranskaan oli vauhdikas, koska herra kaatoi itsensä jo lastaussillalle. Onneksi olimme vienneet auton varmuuden vuoksi maneesiin ajatellen juuri tälläisiä tilateita, mutta härdelliä emme kyllä odottaneet Kallelta, vaan niiltä varsoilta joita kyydissä myöskin tuli.

Luonnekuvaus

Kalle on hyvin herkkä sieluinen ori ja usein hoitajat haukkuvat sitä akaksi. Sillä on paljon tammamaisia piirteitä, kuten käytävällä ei voi kävellä, mikäli siellä lojuu esim harja tai loimia. Pesupaikalla ei voi seistä paikallaan, ellei joku ole kokoajan höpeltämässä alahuulta ja solariumissa se ei nökötä, ellei sillä ole heinää. Kaikkien ihmetykseksi Kalle ei kuitenkaan kieltäytynyt menemästä vesitreeniin matolle tai kävelytyskoneeseen. Joskus tavalliset asiat kuten loimittaminen ja tarhaan vieminen on kuoleman vakava paikka, eikä Kallea todellakaan huvita mennä ulkoilemaan huonolla kelillä. Sateisella ilmalla ori menee mielummin vaikka vesimatolle, kunhan saa olla sisätiloissa. Varustaminen on onneksi aika ongelmatonta, jos ei välitä luimivista korvista ja huitovista takajaloista. Kallella käytetään takajaloissa yleensä suojia, koska se on joskus mahdoton pintelöidä takaa ilman mustelmia. Orin kanssa tarvitsee siis pitkää pinaa, ammattitaitoa ja rutiineja.

Kouluhevoseksikin Kalle on melko reaktiivinen, etenkin mitä aitojen tai seinien ulkopuolella tapahtuu. Ratsastajan on oltava hyvin määrätietinen ja rauhallinen, eikä missään nimessä saa mennä mukaan orin hölmöilyyn ja hätkimiseen. Opittuaan luottamaan ratsastajaansa Kallen kanssa treenaamisesta voi jopa tykätä. Valentin ja Kalle ovat oppineet tuntemaan toisensa lyhyessä ajassa yllättävän hyvin ja ori viihtyy miehen ratsastamana, vaikka se on ehkä hiukan liian iso Valentinin alle. Kaikkein paras askellaji orilla on käynti, mistä se saa lähes poikkeuksetta 8 tai 9, riippuen hieman kuinka paljon sitä jännitää. Ravi ja laukka ovat myös luonnostaan ilmavia ja helposti kottavia, mutta niissä ratsastaja joutuu tekemään enemmän töitä, jotta ori pysyisi lennokkaana ja irtonaisena. Askel meinaa aina madaltua ja siirappisoitua, kun ratsastaja ottaa ohjat käteen ja pohkeet kiinni.

Esteratsuksi Kallesta tuskin koskaan on, eikä se välttämättä käy missään kilpailuissa. Mutta kotona se hyppää mielellään ja todella isosti. Estetreenissä täytyy vain aina olla Valentin matkassa, joka tuntee orin parhaiten ja osaa ennakoida sen meilialaa kaikkein parhaiten. Joskus yksittäisen puomin ylittäminen on henkeäsalpaavan jännittävä suorite kaikille osapuolille, kun taas seuraavana päivänä tai jopa seuraavana tehtävänä se hyppää täydellisesti jumppasarjaa. Hyvin vaikeasti ennustettava, eikä sen hyppypaikoistakaan voi mennä takuuseen. Maastoilee oikeastaan vain Valentinin kanssa ja joskus hoitajien kanssa, niin että mukana on useampi hevonen ja edetään vain käyntiä ja ravia. Siloinkin ori esittelee piffejä ja joskus levadeitakin, joten vain kokeneiden hoitajien ratsu.

Sukutaulu

i. Galaro vd Shadow
kwpn - rn, 173cm
-
ii. Gil-Galad vd Shadow
kwpn - mrn, 172cm
KV-II, KTK-II
iii. Ch Wincent Venice
KTK-III, YLA1, KWPN-I, ERJ-II
iie. Sweetness vd Shadow
KTK-III, KRJ-III, ERJ-III, YLA2
ie. Nessa vd Shadow
kwpn - mrn, 168cm
KV-I
iei. le Rêve the Mad Hatter
KTK-III, KRJ-II
iee. Nienna vd Shadow
KTK-III
e. La Banana Nana
kwpn - rt, 167cm
KTK-II
ei. Mighty Myths & Legends
kwpn - rt, 168cm
KTK-II, KRJ-I
eii. Mighty Murray
KTK-II, KRJ-III
eie. Eucarya Boo
-
ee. Sasquatch
kwpn - rn, 165cm
KRJ-II
eei. No Bananas Feig
KTK-II, KRJ-III
eee. Sadie Dessa
-

Kilpailumenestys

Kalle kilpailee jaoksen alaisissa, lajeissa KRJ ja VVJ

KRJ: 17 sijoitusta, joista voittoja 2
VVJ: 0 sijoitusta, joista voittoja 0

Muita palkintoja, pisteytyksiä

22.03.2017 - Kutsu - 03/30
21.04.2017 - Kutsu - 02/39
21.04.2017 - Kutsu - 06/37
23.04.2017 - Kutsu - 06/37
27.04.2017 - Kutsu - 02/37
29.04.2017 - Kutsu - 02/39
29.04.2017 - Kutsu - 03/37
01.10.2017 - Kutsu - 05/30
02.10.2017 - Kutsu - 05/30
06.10.2017 - Kutsu - 05/30
08.10.2017 - Kutsu - 03/30
09.10.2017 - Kutsu - 04/30
14.10.2017 - Kutsu - 01/30
13.10.2017 - Kutsu - 05/30
15.10.2017 - Kutsu - 01/30
16.10.2017 - Kutsu - 03/30
16.10.2017 - Kutsu - 02/30
00.00.0000 - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kutsu - 00/00
00.00.0000 - Kutsu - 00/00

Päiväkirjat

Eläinlääkärin tarkastus, 10.10.2017 - Nelli (260 sanaa)

Lotta ja Alarik kiiruhtivat maneesiin klinikan käytössä olevalle golfautolla. Alarik pyysi Kelliä tuomaan orin lähemmäs autoa ja Lotta alkoi riisua loimia ja suojia yhdessä harjoittelijan kanssa. Mira on klinikan oma harjoittelija, joka on aloitellut vasta viime viikolla työnsä Ranskassa. Hän on toistaisesti vain harjoittelija, mutta saattaa viellä vaihtaa oppisopimukseen, mikäli kaikki sujuu hyvin. Alarik tunnusti orin läpi ja pyysi siten Oliveriä taluttamaan pitkä jalkaisempana. Muutaman kerran suoralla edes takaisin käynti ja ravi, jonka jälkeen ympyrällä kaikki askellajit ja uudelleen tunnustelu. Pientä arkuutta oli havaittavissa alueella, johon ori sai tällin. Alarik taivutti viellä orin jalat ja otimme myös ulkona hieman kovemmalla alustalla suoran juoksua. Oliverillä oli pieniä vaikeuksia havaittavissa, kun ori säpsyili ja loikki uudessa ympäristössä.

Alarikin päätöksellä toistamme taivutukset myöhemmin, jos tarve vaatii. Nyt hän haluaa kuitenkin kuvata orin läpi, joten Kelli lähti taluttamaan ori kohti klinikan tiloja, johon se jäikin pakkopilttuuseen rauhoitettuna. Lotta ja Mira jatkavat tästä ja ilmoittavat kun ori on valmis tulemaan takaisin talliin. Kalle vietti yön yli klinikan karsinoissa, koska sen rauhoitus meni niin myöhäiseksi ja Lotta halusi nesteyttää sitä varmuuden vuoksi, koska olihan sillä ollut rankka matkakin.

Aamulla ori söi aamuruokansa normaalisti klinikan luona, jonka jälkeen Lotta soitti Kellin apuun. Hän vei Kallen vesimatolle kävelemään ja koska Mira ei ikinä ole nähnyt miten siellä toimitaan eikä kukaan viellä tunne oria, niin pari osaavaa hoitajaa on hyvä olla tilanteessa mukana. Lantapussi hieman tuntui häiritsevän oria, mutta muuten se käveli ahtaaseen tilaan eikä edes saannut sydäriä, vaikka veden pinta alkoi kohota. Selässä ei onneksi ole kuvissa havaittavissa, eikä ultrassakaan vikoja, mutta hieman lepoa ja vesitreeniä ennen ratsastusta. Jumpan jälkeen Kalle pääsi muuttamaan Kellin saattamana omaan karsinaan.

Jälkitarkastus, 21.10.2017 - Alarik (238 sanaa)

Orin saapumisesta ja onnettomuudesta on kulunut nyt 11 päivää ja eilen se on ollut ensimmäisessä kunnon treenissä. Ori saapui suoraan karsinasta klinikalle, eli sitä ei oltu yhtään kävelytetty tai muuten verrytelty. Se liikkui aavistuksen jäykästi, mutta iso hevonen niin eihän se notkeammaksi karsinassa muutu. Mitään ontumaa ja arkuuttaa en havainnut, joten Mira vei orin matolle kävelemään. Puolen tunnin vesikävely sujui molemmilta ongelmitta ja hyvällä rutiinilla. Lotta kävi pariin kertaan tarkastamassa että Mira pärjää, mutta ei kuulemma tarvinnut kuin vääntää vauhtia lisää koneeseen ja kehoittaa nostamaan veden pintaa viiden minuutin välein ja viimeisenä 10 miinuuttina laskea sitä alemmas.

Matto treenin jälkeen Mira oli kuivannut orin jalat ja toi sen takaisin klinikan puolelle. Tunnustelin orin uudelleen ja se oli kauttaaltaan pehmennyt hyvin. Myös taivutukset otettiin uusiksi ja Martina tuli taivutuksiin apuun, koska Mira loukkasi edellisnä päivänä jalkansa varsan painissa ja Lotta on sen verran lyhyt, ettei pysyisi ison orin perässä. Mitään ontumaa tai arkomista ei havaittu, joten oria ei kuvata turhaan. Ultralla tarkistin viellä sään ja vamma alueen, muttei niihin ollut tullut muutosta, eli kaikki on loistavasti ja ori voi siirtyä treeniin.

Ennen kuin lähetimme orin Martinan mukana talliin tämä pyysi raspaamaan orin. Sen verran rauhallinen tapaus oli kyseessä ja tutuksi tulleessa pakkopilttuussa se antoi raspata ilman rauhoitusta. Käytin vain käsi raspia, sillä tarkoitus oli vain tarkastaa suun kunto,kun kyseessä on uusi hevonen. Suu oli asian mukaisesti hoidettu ja orilta onkin poistettu jo sudenhampaat, joten nekään eivät aiheuta ongelmia.

Kengitys, 17.11.2017 - Ben (127 sanaa)

Tänään on vuorossa uusi tuttavuus kengitys saralla todella valtavan kokoinen kouluori, jolla on myös valtavat kaviot. Iksävä kyllä kavio aines tuntuu olevan hyvin kuivaa ja haperoa. Suosittelinkin heti Kellille vesibootseja, biotiiniä ja paljon öljyämistä, sekä pesua, jotta kavio aines saisi mahdollisimman paljon kosteutta ja kasvaisi enemmän.

Kengittäessä tämä herrasmies oli oikein tuttavallinen ja höplöttelikin selkääni aina un etujalat olivat tuella raspattavana tai kotkattavana viimeistelyssä. Takajalkoja ori kiskoi pari kertaa, mutta yllätyksekseni se tykkäsikin pitää jalkaansa mielummin tuella, kuin minun pitämänäni. Noh paljon helpompi ja parempi se on minun selälleni.

Ori oli kengässä normaalissa ajassa ja nyt vain kavioille hoitoa, niin hyvä siitä tulee. Kelli lupasi katsoa jotain kavioita vahvistavaa öljyäkin orin ruokintaan. Uskoisin että pari kengitystä niin tehohoidolla kaviot ovat parhaimmillaan, eikä siitä enään voi parantaa.