Esittely

Gealán on virtuaalisessa Irlannissa sijaitseva kenttätalli, jonka omistavat Brennanin kaksoset Khiara ja Keagan. Talli kasvattaa laadukkaita kenttäratsastukseen sopivia hevosia roduissa connemaranponi, Irish Sport Horse, irlannincob ja irlantilainen ratsuponi.

Keagan Dwyer Brennan huolehtii tallin nuorison koulimisesta hyväkäytöksisiksi kenttähevosen aluiksi. Rämäpäinen Keagan ratsuttaa kaikki tallin hevoset itse, eikä säikähdä vähän hurjempaakaan luonnetta.

Ulkonäöltään ja luonteeltaan Keagan on täysin kaksoissiskonsa vastakohta. Mies on melkein 20 senttiä sisartaan pidempi ja omistaa tummat, suorat hiukset. Keagan on hiljainen ja harkitsevainen, hän ei turhia juttele ja yleensä vastailee lähinnä murahtelemalla. Mies on äärettömän rauhallinen ja pitkäpinnainen tilanteessa kuin tilanteessa, eikä mikään saa tuota hermostumaan.

Jäätävän rauhallisen ja hiljaisen ulkokuoren alla on älykäs ja luova persoona. Keagan harrastaakin paljon valokuvausta aina tallin pyörittämiseltä ehtisessään. Mies nauttii pitkien kuvausreissujen tekemisestä ulkomaille ja saattaa viihtyäkin useita viikkoja kuvaamassa jotain kohdetta. Luonnollisesti Keagan kulkee myös tallilla kameran kanssa ja kuvaa hevosia, tiloja ja kilpailuita. Onpahan mies osallistunut joskus valokuvauskilpailuihinkin ja voittanut muutamia niistä.

Hevosten kouluttamisessa Keagan kokeilee paljon erilaisia keinoja ja mukautuu hevosen mukaan. Tässäkin hänen älykkyytensä ja luovuutensa pääsee käyttöön, kun mies kehittää erilaisia opetuskeinoja eri hevosille. Keaganin kouluttamat hevoset ovatkin hyvin peruskoulutettuja ja miellyttäviä käsitellä kaikissa tilanteissa.

Sisarensa tavoin Keagan on oppinut ratsastamaan jo pienenä poikana. Hän ei kuitenkaan kilpaile, sillä ei omista kovinkaan suurta kilpailuviettiä ja pitää enemmän taustajoukoissa pyörimisestä. Keaganin kilpailu-ura pitää sisällään muutamat pienet kenttäluokat koulutettavien nuorten kanssa, hevosten totuttamiseksi kilpailupaikkoihin ja -tilanteisiin.

Khiara D'arcy Brennan on toinen tallin omistajista. Yleensä paremmin Kirana tunnettu nainen huolehtii tallin kilpailuikäisen hevosväestön valmentamisesta ja kilpailuttamisesta perusasioita pidemmälle. Pääsääntöisesti hän ratsastaa itse kaikilla tallin kilpailevilla hevosilla, koska sopii kokonsa puolesta niiden kaikkien selkään ja kilpailuhenkisenä ihmisenä nauttii kovasti kilpailemisesta.

Kiran tunnistaa vaaleista, kiharista hiuksistaan ja pienestä koostaan, nainen on nimittäin juuri ja juuri 155 cm pitkä. Pieni koko ei kuitenkaan hänen menoaan haittaa, sillä hän sopii hyvin kaikkien tallin ratsujen selkään. Kunhan ensin pääsee kiipeämään sinne. Luonteeltaan Kira on puhelias ja eloisa, hän ei yleensä osaa pitää suutaan ikinä kiinni, vaan juttelee aina jollekin. Jos ihmisiä ei ole paikalla, saavat hevoset kuunnella naista. Kira on hyvin ystävällinen kaikille ja suhtautuu avoimesti uusiin ihmisiin. Hän on kuitenkin melko helposti syttyvä ja saattaa suuttua nopeasti. Hän ei kuitenkaan ole pitkään kiukkuinen, vaan tasaantuu yhtä vauhdilla kuin on suuttunutkin.

Hevosten kanssa Kira on määrätietoinen ja päättäväinen. Hän toimii aina hevosta kohtaan reilusti. Koska Kira on veljensä tavoin ollut hevosten kanssa tekemisissä pikkulapsesta saakka, on hänellä hyvä hevostuntemus ja tarkka silmä, joten hän huomaa nopeasti mikäli jollain hevosista ei kaikki ole kunnossa.

Ratsastajana Kira on tasapainoinen ja selkeä. Hän on ratsastanut lapsesta saakka, joten kaikki ratsastaminen tulee jo selkärangasta. Kaikilla on toki omat kehittämisalueensa, Kiralla se on lantion pieni vinous joka vaikuttaa istuntaan. Kira kuitenkin tiedostaa vikansa ja pyrkii aktiivisesti niitä korjaamaan.

Miljöö

Gealániin johtaa päätieltä eriävä leveä hiekkatie. Sen oikealla puolella on valkoisella puuaidalla rajattu laidun ja vasemmalla puolella kaksi kenttää. Pienen ajomatkan jälkeen saavutaan hiekkapohjaiselle parkkipaikalle, jossa on tilaa useammallekin autolle trailerien kanssa. Parkkipaikan vieressä on kermanvaalea maneesi.

Parkkipaikalta johtaa hiekkatie tallin pihaan, suoraan kolmisiipisen kermanvaalean päätallin eteen. Tässä edessä menevä tie on tallialueen päätie. Jos lähtee päätallista ja kääntyy oikealle, vasemmalle puolelle haarautuvat pienemmät hiekkatiet vievät kenttien, maneesin ja derbykentän luo. Oikealle vievä tie menee vierastallille ja tarhoille. Suoraan jatkaessa pääsee maastoihin, laitumille ja maastoesteradoille. Päätallista vasemmalle kääntyessä kävelee parkkipaikalle menevän hiekkatien ohi (oikealle menevä tie) ja Brennanin kaksosten talolle menevän tien ohi (vasemmalle menevä pikkutie). Suoraan jatkuva tie vie tarhoille ja laitumille.

Gealánin päätalli on suuri, kolmisiipinen rakennus, jonka voi tarvittaessa jakaa kolmeksi erilliseksi talliksi. Päätallissa on 45 karsinaa: jokaisessa siivessä 15. Lisäksi jokaisessa siivessä on erikseen pesukarsinat, varustehuoneet ja rehuhuoneet. Lantalaan pääsee toisen (keskimmäisen) siiven perässä olevasta ovesta. Vierastalliin mahtuu 20 hevosta, tallissa on satulahuone, pesukarsina ja rehuhuone.

Kummankin tallin karsinat ovat tilavat ja valoisat. Niiden vakiovarusteina on automaattinen vesikuppi (poistettavissa, mikäli hevonen on lutraaja), väkirehukuppi, johon ruoat saa kaadettua helposti karsinan ulkopuolelta ja suuret heinäverkot, joihin mahtuu paljon heinää hevosille. Kuivituksena käytetään pääasiassa purua, varsomiskarsinoissa olkea. Karsinoiden ovet ovat liukuovet ja niissä on loimi- ja satulateline (tarvittaessa nostettava) sekä naulakko suitsille.

Varustehuoneissa on hevoskohtaisesti nimetyt paikat satuloille ja suitsille. Lisäksi niissä on hyllykkö harjapakeille ja lämmitettävät loimitelineet, johon märät loimet on helppo laittaa kuivumaan. Varustehuoneet ovat tilavat ja helppokulkuiset, ja niihin on laitettu myös pienet oleskelunurkkaukset joissa työntekijät voivat pitää taukoja. Nurkkauksen varustukseen kuuluu pieni jääkaappi, mikro, kahvi- ja vedenkeittimet, sekä kaappi, jossa on kahvin ja teen keittoon tarvittavat välineet, sekä pientä purtavaa.

Rehuhuoneet on varustettu tukevilla laatikoilla, jotka pitävät hiiret ja rotat poissa niistä. Rehuhuoneissa on tiskiallas ja tiskikone, joten rehuastiat on helppo pestä. Rehuhuoneessa on paljon ämpäreitä, kuppeja ja kippoja joissa voi turvottaa hevosen lisärehut. Yhdellä seinällä on heinävaaka. Heinäpaalit on varastoitu tallin yläkertaan.

Tallin maneesi on suuri ja jaettavissa kahteen täysikokoiseen koulukenttään, lisäksi tallilla on kaksi täysikokoisen koulukentän kokoista ulkokenttää, eli tilaa treenata, lämmitellä ja kilpailla riittää. Kentillä on laadukas kuituhiekkasekoitepohja ja ne lanataan päivittäin. Kenttien ja maneesin käyttäjien tulee siivota lannat pois kentältä harjoitusten loppuessa.

Derbykenttä on suuri ja sinne on laitettu paljon erilaisia maastoesteitä, kuten vesiesteitä, risuesteitä, portaita ja tukkeja. Siellä on hyvä harjoitella turvallisesti ja ennustettavissa olosuhteissa maastoesteitä. Luonnollisesti tallilla on derbykentän lisäksi omat maastoratansa.

Gealánin tarhat ovat hiekkapohjaisia ja tilavia. Niihin mahtuu laittamaan useamman hevosen. Tarhojen vesikaukalot on helposti pestäviä, tyhjennettäviä ja täytettäviä. Tarhoissa on katokset ja useampi heinähäkit. Laitumet ovat suuria ja niihin on kylvetty hevosten syötäväksi ravinteikasta ruohoa. Laitumia on useampia ja hevosia siirrellään laitumelta toiselle sen mukaan, mitä laitumia on tarpeen hoitaa.

Gealánilla on miellyttävät maastot, joissa on mukava ratsastaa. Maastoissa on vaihtelevuutta, sillä tiluksilta löytyy sekä metsää, että puuttomia nummia. Parinkymmenen kilometrin päässä tallialueelta on joki, jonka varrella on vesimylly ja sen yhteydessä pieni, muutaman hevosen talli. Vesimylly toimi ennen jyvien jauhamiseen, nykyään se on kunnostettu ja remontoitu. Sinne voi tehdä pienellä joukolla yön yli kestävän retken, sillä vesimyllyn sisälle on rakennettu nukkumapaikat muutamalle ihmiselle, keittiö, oleskelutila ja pesutilat. Vesimyllyn sähkö tulee kokonaan joesta, sillä vesimyllyn vesiratas on muokattu tuottamaan sähköä. Lisäksi vesimyllyn vesi tulee joesta, vesiputkissa on suodattimet, joten vesi on juomakelpoista tullessaan hanasta.