Tillintallin Lipstikka "Likka"

VH22-018-0834 :: Meriitit

Rotu, sukupuoli suomenpienhevonen, tamma Omistaja A. Niemimaa, VRL-09562
Väri rautias Säkäkorkeus 148 cm
Syntymäaika, ikä 14.08.2022, 6-vuotias Kasvattaja Tönnilän Tila, Suomi
Painotuslaji kenttäratsastus Koulutustaso ko: Helppo A, re: 100cm
Likka etsii itselleen hoitajaa
Lue hevosen päiväkirjaa

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.


© Kalmo, kiitos

Sitä voisi varmaan kutsua rakkaudeksi ensi silmäyksellä. Karo ei nimittäin tällä kukkulalla ollut vaikuttanut kuin muutaman tunnin ja pääsi tarhailemaan itsekseen isoon tarhaan. Kilttinä tammana sitä ei laitettu kovin korkeisiin aitoihin, mutta ehkä olisi pitänyt laittaa. Meidän yksi oripojista kiltti ja lauhkea Sakke rakastui ensisilmäyksellä tammaan ja karkasi. Se oli niin hämmentävää oria taluttaneelle Hennille ettei ehtinyt oikein reagoidakaan siihen. No pikku ori loikkasi tamman aitojen yli ja pienen tanssahtelun jälkeen yritti hypätä tamman selkään. Se oli huvittavan näköistä, sillä ori joutui hiema varvastamaan, jotta ylettyi suorittamaan yhdynnän loppuun asti. Henni haki jo apua paikalle, mutta liian myöhään loppu tanssit olivat jo käynnissä. Käytimme tamman parin viikon päästä ultrassa ja kappas ihan ekalla yrittämällä se on tiineenä. En ollut suunnitellut tätä yhdistelmää, mutta joskus on näköjään parempi antaa hevosten itse valita mitä mieltä ovat kumppaneistaan.

Likka on tomera nuori tamma, jonka kanssa joutuu välillä kertaamaan lakia ja sääntöjä, nimittäin neiti on aavistuksen kovakalloinen vaikkakin erittäin hellyyden kipeä ja huomiosta nauttiva. Tamman kanssa ei kannata alkaa riitasille, vaan johdattaa se vain pois ei toivotusta toimintatavasta. Selkeät säännöt kuitenkin esimerkikis taluttaessa ei rynnitä ihmisen eteen eikä pyritä selän taakse. Likkaa ei missään nimessä saa laskea selän taakse, sillä sieltä sillä on erittäin hankala ja paha tapa ottaa lähtöjä sekä törmäillä taluttajaan. Hoitopaikalla saattaa kuopia, jos jää yksin,mutta lopettaa kun kuulee hoitajan kiellon. Tietää siis vallanmainiosti, ettei saisi kaivaa ja mekastaa, mutta sitä on silti aina kiva kokeilla. Varustaessa ongelmaton vaikkakin saattaa välillä irvistellä vyötä laittaessa. Tammaa ei pidä väistää vaikka se lohikäärmettä muistuttaakin, vaan kiristää vyötä rauhallisesti ja tasaisesti.

Ratsuna voisin verrata tammaa erittäin työorjentoituneeseen singeriin. Se tikkaa ja kipittää eteen minkä koivistaan pääsee. Kuitenkin jotta liikkeet pääsevät esille täytyy sitä hieman osata houkutella rentoutumaan ja rauhoittumaan. Johdon mukaisella ratsastajalla Likka on erittäin pätevä jopa kouluradoille. On kuitenkin myönnettävä, ettei tamma ole mikään kovinkaan kummoinen kouluratsu. Sen rakenne on hieman ahdas ja sen on hieman vaikea koota itseään. Se voisi oppia vaikka mitä liikkeitä, mutta kokoamisaste ja kantamisvoima ei riitä missään nimessä. Esteitä tamma hyppää suurella intohimolla. Se on ikävä kyllä perinyt syöksyvän hyppytyylin isältään, mutta onneksi kohtalaisen hyvän estesilmän äidiltään. Likka on rohkea ja yritteliäs hyppääjä, mutta sen kanssa täytyy ratsastajala olla se viimeinen järjenkäyttö hallussa. Jos tamma kiihtyy liikaa on osattava vetää se vaikka poiskin tehtävästä. Tammalla on siis paha tapa hieman ryntäillä ja juosta päin esteitä. Etenkin maastossa se on pari kertaa kaatanut istensä kun on vaan juossut päin ja unohtanut varsinaisen ponnistuksen ylös päin. Siis hieman tyhmä ja todella uhkarohkea, mutta osaavissa käsissä ihan toimiva sekä hyvänä päivänä tuloksellinen ratsu.

Sukutaulu & -selvitys

i. Jylhälän Sakari
sph, trt, 140cm
-
ii. Aikahauska
sph, trt, 140cm
evm
iii. Ajanhuoska
sph, rt, 139cm
iie. Melkohauska
sph, trt, 147cm
ie. Jylhälän Mimmi
sph, tprt, 146cm
evm
iei. Tosi-Ukko
sph, mrt, 141cm
iee. Jylhälän Leena
sph, prt, 141cm
e. Kaunisvaara
sh, vrt, 155cm
-
ei. Juhantala
sh, vrt, 150cm
evm
eii. Ukkoriekku
sh, vrt, 155cm
eie. Jussitar
sh, vrt, 147cm
ee. Kaunis Veera
sh, vrt, 156cm
evm
eei. Kippari
sh, prt, 141cm
eee. Veeralainen
sh, prt, 154cm

Lue hevosen sukuselvitys

i. Hevosen nimi ...

    ii. Hevosen nimi ...

    ie. Hevosen nimi ...

e. Hevosen nimi ...

    ei. Hevosen nimi ...

    ee. Hevosen nimi ...

Jälkeläiset

rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus
tietoja tietoja tietoja
Esteratsastus
tietoja tietoja tietoja
Kenttäratsastus
tietoja tietoja tietoja

ulkoasun © VRL-05175 :: taustakuvan © Sebastian Unrau
virtuaalihevonen :: a sim-game horse