Kaunisvaara "Karo"

VH23-018-0009 :: Meriitit

Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma Omistaja A. Niemimaa, VRL-09562
Väri vaaleanrautias Säkäkorkeus 155 cm
Syntymäaika, ikä 14.04.2021, 9-vuotias Kasvattaja Olavi Isola, Saariselkä
Painotuslaji kenttäratsastus Koulutustaso ko: Vaativa B, re: 120cm
Karo etsii hoitajaa
Lue hevosen päiväkirjaa

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.


© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Miten voikaan käydä sellainen ihme, että valmennuksesta lähdetkin kahden hevosen kanssa kotiin, vaikka lähdit vain yhden hevosen kanssa valmennukseen. No Karo muutti meille alun perin sen omistajan loukkaannuttua huonon lähestymisen jälkeisen räpiköinnin seurauksena. Karo oli hetken aikaa hyvin epävarma tekemisistään eikä se oikein mielellään hypännyt. Kuitenkin tamman kanssa työskentely johti positiivisiin tuloksiin. Vanha omistaja kuitenkin vaihtoi tamman hieman pienempään ja varmempaan ratsuun. Alun perin Telmalla tuntikäytössä ollut ruuna lähti vaihdossa Karoon. Karon lopullinen hintalappu oli siis minulta Telmalle yhden kesäleirin vetäminen kesälle 2023 eli aika kiva palkka.

Hoitaessa aavistuksen tammamainen, joka ilmesyy reviiritietoisuutena eikä neiti oikein välittäisi vieraista ihmisistä karsinassa. Sen vuoksi tuntilaiset laittavatkin Karon kuntoon pesukarsinassa tai käytävällä. Muuten se on kuitenkin kohtalaisen helposti käsiteltävissä eikä sitä tarvitse jännittää tai pelätä. Tamma ei ole koskaan purrut tai potkinut ketään vaikka irvisteleekin ja mulkoilee hoitajia sekä ohikulkijoita. Varustaessa yksinkertainen, kun et välitä sen mulkoiluista ja hötkyilyistä, niin ei Karo kommentoi pahemmin mitään varustamisen vaihetta. Se itseasiassa seisoo jopa irrallaan hoitopaikalla tai vaunujen edessä juuri niin kauna kun saa luvan lähteä liikkeelle. Tarhailee mieluusti laumassa, mutta ei stressaa vaikkajoutuisi olla pihattolaumasta erossa. Ei revi omia eikä kavereiden loimia, sekä pysyy oikeastaan minkälaisessa tarhassa tahansa. Ehkä jopa pelkkä sähkölanka maassa riittäisi pitämään tamman oikealla puolella aitaa.

Matkakaverina Karo on oikeasttan aika ihastuttava. Se menee itse ongelmitta autoon tai traileriin, eikä kyseenalaista vaikka kuka olisi vieruskaverina. Matkustaa jopa orin vieressä pelkkä heinäverkko välissä. Tammalla on hyvä kuitenkin pitää kunnollisia kuljetussuojia, sekä mahdollisesti etujaloissa jopa kantasuojia sekä ekstra bootseja. On jonkin verran liikuskeleva ja helposti talloo ahtaassa tilassa kannoilleen. Laiva matkoilla matkustaa mieluusti isommassa tilassa, mutta pystyy kyllä nukkumaan yksiössä. Matkustaessa ei edes välttämättä tarvitse kaveria, mutta pidemmiksi ajoiksi on jätettävä radio päälle.

Monipuolinen taituri tamma on, mutta parhaimmillaan se on ratsuna ja kenttäkilpailuissa monipuolisuutensa vuoksi. Tamma suorittaa lähestulkoon tehtävän kuin tehtävän iloisesti sekä yrittäen aina parhaansa. Karo on tunneillakin aika suosittu ja etenkin tädit nauttivat sen tasaisista askeleistaan. Suomenhevoseksi Karolla on kohtalaisen ilmava ravi ja nimenomaan niin, ettei se tunnun juoksevan alta pois. Vaikka ravissa on ilmaa mahan alla ei se ole paha istua, vaan erittäin miellyttävä. Laukka on hyvä tahtinen ja se on hyvin muokattavissa, tosin ratsastajan on hieman jo osttava vaatia. Esteillä melko innokas ja tunneilla sillä hypätäänkin yleensä lyhyt vartisella belhamilla, niin on aavistuksen kevyemmin käsiteltävissä. Maastoesteillä edelleen innokas, mutta helposti kuitenkin ohjattavissa sekä hallittavissa joskus ihanneajan kanssa on ongelmia, nimittäin tammalla on erittäin matkaa voittava laukka.

Sukutaulu & -selvitys

i. Juhantala
sh, vrt, 150cm
evm
ii. Ukkoriekku
sh, vrt, 155cm
iii. Rektori
sh, rt, 155cm
iie. Ulla-Maija
sh, rn, 158cm
ie. Jussitar
sh, vrt, 147cm
iei. Jupakka
sh, km, 150cm
iee. Armotar
sh, vrt, 155cm
e. Kaunis Veera
sh, vrt, 156cm
evm
ei. Kippari
sh, prt, 151cm
eii. Puosu
sh, vprt, 158cm
eie. Marleena
sh, prt, 150cm
ee. Veeralainen
sh, prt, 154cm
eei. Augusti
sh, prt, 150cm
eee. Veeruska
sh, vprt, 152cm

Lue hevosen sukuselvitys

i. Hevosen nimi ...

    ii. Hevosen nimi ...

    ie. Hevosen nimi ...

e. Hevosen nimi ...

    ei. Hevosen nimi ...

    ee. Hevosen nimi ...

Jälkeläiset

rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus
tietoja tietoja tietoja
Esteratsastus
tietoja tietoja tietoja
Valjakkoajo
tietoja tietoja tietoja

ulkoasun © VRL-05175 :: taustakuvan © Sebastian Unrau
virtuaalihevonen :: a sim-game horse