Jeilin Hattarahukka "Hukkis"

VH23-018-0097 :: Meriitit

Rotu, sukupuoli Suomenpienhevos, ori Omistaja A. Niemimaa, VRL-09562
Väri tummanruunikko Säkäkorkeus 146 cm
Syntymäaika, ikä 21.01.2022, 8-vuotias Kasvattaja Jeili, Suomi
Painotuslaji kenttäratsastus Koulutustaso ko: Helppo B, re: 100cm
Hukkis etsii itselleen hoitajaa
Lue hevosen päiväkirjaa

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.


© Kuvaaja ei halua nimeään mainittavan ja Pikselit

Jeilin kasvatteja en ole aikaisemmin omistanut yhtäkään, joten aivan kuin ponien kasvattajan kohdalla tutustuin kaikessa rauhassa uuteen kasvattajaan ja hänen hevosiinsa. Yhteydenotto tapahtui alkuun sähköpostin välityksellä, mutta kasvattaja soittikin minulle jo muutaman tunnin päästä viestistäni. Todellisuudessa oli kirjoittanut viestin yöllä kahden aikoihin, mutta ajoittanut sen lähtemään kahdeksalta. Onneksi olin jo työnteossa olisi ollut noloa vastata unisena kasvattajalle. Sovimme, että lähen huomenna aamulla ennen kukon pieraisua tapaamaan häntä ja hän esittelisi myytäviä varsojaan minulle. Ja siellähän se komea ruunikko vuotias takkutukka hengaili tarhassa kavereiden kanssa. Hieman raukan oloinen, nimittäin oritarhassa oli ollut aika raju aamu ja kunnon aamupainit.

Melko helposti stressaavasta tammasta tuli yllättävän järkevä varsa. Hukkis ei ole juurikaan hukassa tai epävarma. Jos se olisi koira sitä voisi kuvailla koulutetuksi ja pelottomaksi suojelukoiraksi. Se seuraa aina tallin toimia mielenkiinnolla ja etenkin jos rutiineihin tulee muutoksia näkyy tummasilmä aina seuraamassa tarkkaan käytävän elämää tai tallipihaa. Ei stressaannu kuitenkaan muutoksista tai ole kiihkeästi seuraava vaan levollisesti, mutta tarkkaan se seuraa. Sitä voisi varmaan kuvailla liian kiinnostuneeksi naapurin akaksi, jonka on vain ihan pakko nähdä mitä käytävällä tapahtuu. Ori on yksinkertainen hoitaa, sille käy oikeastaan ihan mikä vain eikä välitä vaikka se jätettäisiin yksin pesupaikalle tai solariumiin. Kävelytyskone on ainut mikä saa orin hieman varuilleen, se jostain syystä jännittää kovin paljon koneeseen menoa vaikkei siinä ole koskaan tapahtunut mitään. Astu siis rauhallisesti itse sisään ja anna orin itse pyörähtää tilaan sisään.

Ratsuhevonen tämä on vaikka sillä voikin ajaa tai vaikka lähteä kyntämään. Hukkis nauttii kyllä ajohommista tai ylipäätään työnteosta, mutta parhaimmillaan se kuitenkin ehdottomasti on kun lähdetään maastoesteradalle. Ori on peloton, erittäin vahva laukkainen ja jokseenkin myös omapäinen. Sen kanssa suurin ongelma on pysyä ihanneajassa eli ei saa saapua maaliin liian aikaisin. Esteiden kohdalla ei ole kuitenkaan mitään ongelmaa. Ori hyppää vaikka auton yli jos käsketään, hyvällä teknikalla se pääsee jopa 120cm esteitä, mutta sen jälkeen menee vähän panikoinniksi, joten emme hypytä sillä juuri korkeutta. Kouluhommiin Hukkiksesta ei välttämättä suoraan ole. Kenttäkisoissa se saa ihan ok tuloksia, mutta kovassa seurassa harvoin pärjää helppo B:tä vaativimmissa luokissa. Sitkeällä ratsastajalla ori on ihan kiva, mutta sillä on pahatapa poistua paikalta tuijottaen ratsastajaa silmiin yläkautta. Orin kanssa on siis osattava tarvittaessa lopettaa hetkeksi työskentely, jotta se rauhoittuu tai tehdä jotain ihan muuta.

Sukutaulu & -selvitys

i. Ch Hurjasusi
sph, m, 142cm
KTK-II
ii. Hurjahdus
sph, m, 143cm
evm
iii. Karjahdus
sh, rt, 150cm
iie. Hulina
sph, m, 140cm
ie. Sudenmorsian
sph, rtkm, 146cm
evm
iei. Suensyämä
sh, rtkm, 149cm
iee. Morsmaikku
sph, rt, 145cm
e. VIR MVA Ch Hattarasade
sh, rn, 154cm
KTK-II
ei. Ambrosius Arwokas
sh, vrt, 155cm
evm
eii. Hirnunkierron Albus
sh
eie. Elwiira
sh
ee. Hattaraharjas
sh, rnkm, 159cm
evm
eei. Kallokummun Kaspian
sh
eee. Mesiharjas
sh

Lue hevosen sukuselvitys

i. Hevosen nimi ...

    ii. Hevosen nimi ...

    ie. Hevosen nimi ...

e. Hevosen nimi ...

    ei. Hevosen nimi ...

    ee. Hevosen nimi ...

Jälkeläiset

rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja

Kilpailukalenteri

Valjakkoajo
tietoja tietoja tietoja
Kouluratsastus
tietoja tietoja tietoja
Esteratsastus
tietoja tietoja tietoja

ulkoasun © VRL-05175 :: taustakuvan © Sebastian Unrau
virtuaalihevonen :: a sim-game horse