Tillintallin Sikahauska "Simba"

VH23-018-0351 :: Meriitit

Rotu, sukupuoli Suomenpienhevonen, ori Omistaja A. Niemimaa, VRL-09562
Syntymäaika, ikä 25.01.2023, 3-vuotias Kasvattaja Tönnilän Tila, Suomi
Painotuslaji kenttäratsastus Koulutustaso ko: Helppo A, re: 110cm
Simba etsii hoitajaa
Lue hevosen päiväkirjaa

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.


© JFG, kiitos

Riskinsä on aina olemassa, kun otetaan isompi tamma, mutta tällä hetkellä näyttää, ettei Simba venähdä ison puoleiseksi. Halusinkin alun perin jättää muutaman varsan ensimmäisestä kasvatti erästä, jotka syntyivät jo tammikuussa 2023. Ei ehkä ihanteellinen varsottamisaika, mutta valmistauduimme siihen hyvin ja kaikille varsoille oli jopa omat vanhat villapaidat lahjoituksena saatu. Simba oli kuitenkin hyvinkin valmis varsa, sillä sen emä Ralla pihtaili varsaa puolitoista viikkoa ja aloin jo miettiä, että vien tamman pitkään reippaaseen maastoon hikitreeniin. Kuitenkin tamman omistaja totesi sen olevan ihan normaalia tamman suvun kanssa. Rallakin oli kuulemma itse kaksi viikkoa yliaikainen. Simba todellakin oli hyvin valmisteltu terve ja terhakka orivarsa. Ensimmäisen karkaamisenkin ori suoritti noin 4 tunnin ikäisenä eikä se tarvinnut villapaitaa kuin ensimmäisenä päivänä ja parina kylmänä yönä.

Simba on iloinen ja aavistuksen adhd kakara, jolla on kuitenkin hyvät käytöstavat. Ori ei ole koskaan varsinaisesti rikkonut mitään karatakseen, mutta karannut se on kyllä monta kertaa. Taluttaessa varsinkin on oltava tarkka, ettei se pääse yllättämään, nimittäin Simban erikoisosaamisalaa on ihmisen juksuttaminen. Se jää tahallaan jälkeen pidemmälle narulle ja tekee pienen sivuloikan niin pääsee helposti irti. Huomaa myös, jos sitä ei ole kunnolla sidottu tai riimu on jätetty liian löysälle. Osaa siis pujottautua riimustaan irti ja sen vuoksi kuljetetaan myös kaulapannasta kytkettynä. Jos ymmärtää orin huumoria sen kanssa työskentely on mukavaa. Hoitaessa erittäin kiitollinen ja hoitajalleen kohtalaisen helppo, nimittäin ei välitä juuri mutakylvyistä. Kesäisin ui erittäin mielellään, mutta uinnin jälkeen on muistettava huuhdella, saa nimittäin jostain järviasukkaasta paukamia eli on allerginen kenties jollekin levälle.

Ratsuna reipas ja hyvin etenevä, jokin kouluvalmentaja on kehdannut kutsua oria myyräksi, sillä näyttää ajoittain siltä, kun vain etsisi parasta paikkaa porautua maahan. Etenkin jos ratsastajalla ei ole hyvä keskivartalon hallinta, niin orin hallinta on aavistuksen hankalaa. Se ei ole varsinaisesti kova suustaan, mutta sanotaan vaikka sen olevan hieman paksu niskainen ja kalloinen. Erittäin vahvatahtoinen nuori mies kyseessä, joka kuitenkin antaa kivojen ja tuttujen ratsastajien määritellä reittejä sekä joskus myös vauhtia. Etenkin maastoesteillä ori innostuu hyvin helposti ja yrittää painaa niskaa alas, silloin on kuitenkin vain pidettävä mieli tyynenä ja kaasukahva rentona. Oma keskivartalon hallinta kuntoon ja kevyitä nostoliikkeitä ilman, että unohtaa pohkeen merkityksen. Kouluradoilla aktiivinen takaosa ja ratsastajan vahva keskivartalo saavat orin muistuttamaan jopa ryhdikästä kouluhevosta. Mikään varsinainen liitokavio se ei ole, mutta etenkin laukasta voi saada mahtavia pisteitä pienelläkin vaivalla. Rataesteillä katse aina seuraavaan tehtävään ja ulkoavut, niin ori ei vahingossa livu esteestä ohi. Hieman turhan kenttähevosmainen sitä kautta, että kolhii kyllä jalkojansa esteisiin, jos laukka ei ole riittävän kasassa ja paino takasilla.

Sukutaulu & -selvitys

i. Rymy-Ruhtinas
sph, prt, 144cm
KTK-III
ii. Rymy-Eetu
sph, prt, 144cm
evm
iii. Rymy-Rauno
sph, rt, 145cm
iie. Ranttaliina
sph, vprt, 144cm
ie. Onnen Ystävänpäivä
sph, vrt, 145cm
evm
iei. Horrostaja
sph, vrt, 146cm
iee. Hailakkapuna
sph, prn, 144cm
e. Ratiralla
sh, ptr, 153cm
ei meriittejä
ei. Pakastan
sh, prt, 156cm
evm
eii. Pikku-Punttinen
sh, trt, 155cm
eie. Rakastettava
sh, prt, 153cm
ee. Talvihalla
sh, tprt, 154cm
evm
eei. Touhutalvi
sh, trnkm, 155cm
eee. Pohjan Pirske
sh, vrt, 153cm

Lue hevosen sukuselvitys

i. Hevosen nimi ...

    ii. Hevosen nimi ...

    ie. Hevosen nimi ...

e. Hevosen nimi ...

    ei. Hevosen nimi ...

    ee. Hevosen nimi ...

Jälkeläiset

rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus
tietoja tietoja tietoja
Esteratsastus
tietoja tietoja tietoja
Kenttäratsastus
tietoja tietoja tietoja
Valjakkoajo
tietoja tietoja tietoja

ulkoasun © VRL-05175 :: taustakuvan © Sebastian Unrau
virtuaalihevonen :: a sim-game horse