Broad Alder '28 "Leevi"

VH23-029-0173 :: Meriitit

Rotu, sukupuoli suomalainen ratsuponi (75%), ori Omistaja A. Niemimaa, VRL-09562
Väri punaruunikko Säkäkorkeus 132 cm
Syntymäaika, ikä 19.04.2023, 3-vuotias Kasvattaja Tönnilän Tila, Suomi
Painotuslaji kenttäratsastus Koulutustaso ko: Helppo B, re: 90cm
Leevi etsii itselleen hoitajaa
Lue hevosen päiväkirjaa

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.


© Fee Fotografie

Miksi tämä on näin vaikeaa. Varsoista luopumisen pitäisi olla osa kasvattajan perusjuttuja, mutta jotenkin nyt tuntuu jäävän omia varsoja talliin. Leevi jäi talliin ehkä vähän oman luonteensakin vuoksi. Ihan liian reaktiivinen ja vaikea myytäväksi, joten päätin pitää pikku orin itselläni. Ehkä siitä olisi jalostusoriksi, mutta todellisuudessa se on ehkä vain mamman mussukka ja söpöliini. Leevin kaltaisia tuskin tulee enää tai oikeastaan toivottavasti ei tule. Yksi liukasliikkeinen riiviö riittää vallan mainiosti.

Hoitaessa Leevi osaa olla hieman rasittava, mutta sen kanssa kyllä pärjää. Ensimmäinen ongelma on, orille on aina laitettava riimu ja naru ennen kuin alkaa loimittamaan. Se hieman hidastaa aamutyöntekijää, mutta loppuen lopuksi riimu ja naru on nopeammin orille puettu, kuin pyöriminen orin perässä. Sama pätee hoitamiseen, ori on rauhallisempi hoitaa käytävällä, pesukarsinassa tai jossain muualla sidottuna. Vapaana ollessaan ori tosiaan pyörii ja hyörii valtoimenaan. Kuitenkin hierojan kanssa ori useimmiten rauhoittuu paikoilleen ja osaa myös rentoutua. Osa orin tavoista on jopa hieman vaarallisia, nimittäin jos hoitaja ei pidä varaansa se juoksee karsinasta hoitajan yli vaikkei kovin iso ja voimakas olekaan, mutta äärettömän nopea se on. Varustaminen ei sinänsä ole ongelma, mutta pintelöidessä saa kyllä olla ripeä liikkeinen ja sen vuoksi Leevillä suositaan usein suojia.

Ratsuna Leevi on edelleen liukasliikkeinen ja herkästi innostuvaa sorttia. Oria saa alkuun rauhoitella ja muistuttaa pidätteistä aika usein. Tammojen ollessa läsnä se on joskus jopa aavistuksen rasittava huutelemalla ja keskittymällä kaikkeen muuhun kuin oleelliseen. Jotta Leevin saa keskittymään 100% ratsastajaan täytyy uskoa ihmeisiin, planeettojen on oltava juuri oikeassa asennossa tai ratsastajan on oltava äärettömän taitava sekä kärsivällinen orin suhteen. Sille ei saa suuttua tai menettää hermojaan, koska peilaa ratsastajan mielialasta kaiken pahan omaan tekemiseen. Tottelematon se tuskin tahallaan on, mutta hieman kuriton kakara. Kouluradoilla esittää upeat liikkeensä melko vaivattomasti, mutta malttia vaativat temput aiheuttavat jo ratsastajallekin pari hikikarpaloa. Orin kanssa tehdään todella monipuolisesti töitä, jotta sen mielenkiinto työntekoon ei sammuisi. Jokainen esteratsastuskerta on erilainen, vaikka tehtävät olisivat tismalleen samat. Vain taitava ennustaja osaisi ennustaa mitä orin päässä liikkuu ja emme ole vielä kohdanneet sellaista. Hyvän tasapainon omaava ratsastaja pysyy orin liikkeissä kyllä mukana, muttei se helppoa ole. Muistutan kuitenkin aina pää ylös heti esteen jälkeen molemmilta, niin katastrofia ei ehdi tapahtua. Jos ratsastaja jää hypyssä jälkeen tai roikkuu kaulalla liikaa, pysähtyy ori heti esteen jälkeen ja pyörähtää 360 astetta ympäri x ilmansuunnan kautta. Pyörähdyksessä on lähes mahdotonta pysyä mukana. Maastossa harrastelee saman kaltaisia liikkeitä, joten muistakaa pitää ponin pää ja oma pää ylhäällä.

Sukutaulu & -selvitys

i. Topaz V
srp, prn, 147cm
-
ii. Calm Genius
trak, rn, 157cm
evm
iii. Calm Swollen
trak, trn, 160cm
evm
iie. Special Bellflower
trak, rn, 154cm
evm
ie. Opal
nf, vprn, 143cm
evm
iei. Gabro
nf, vrn, 144cm
iee. Kvartsi
nf, trn, 143cm
e. Joyaline
wA, rnvkk, 119cm
-
ei. Bon Joyney
wA, rt, 117cm
evm
eii. Barbar Nego
wA, vrt, 120cm
eie. Bonnie Brita
wA, vrt, 114cm
ee. Joaline
wA, päist, 116cm
evm
eei. John Black
wA, km, 115cm
eee. Niagara
wA, päist, 121cm

Lue hevosen sukuselvitys

i. Hevosen nimi ...

    ii. Hevosen nimi ...

    ie. Hevosen nimi ...

e. Hevosen nimi ...

    ei. Hevosen nimi ...

    ee. Hevosen nimi ...

Jälkeläiset

rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus
tietoja tietoja tietoja
Esteratsastus
tietoja tietoja tietoja
Kenttäratsastus
tietoja tietoja tietoja

ulkoasun © VRL-05175 :: taustakuvan © Sebastian Unrau
virtuaalihevonen :: a sim-game horse