Bremthal El Nino "Nino"

VH23-023-0073 :: meriitit

Rotu, sukupuoli Welsh Part Bred, ori Omistaja A. Niemimaa, VRL-09562
Väri voikko Säkäkorkeus 147 cm
Syntymäaika, ikä 16.04.2022, 6-vuotias Maahantuoja Elen
Painotuslaji kenttäratsastus Koulutustaso ko: Helppo A, re: 110cm
Nino etsii hoitajaa
Lue hevosen päiväkirjaa

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.


© Fee Fotografie, kiitos

Yksi pitkäaikaisempia ja luotetuimpia hevosten maahantuojia oli jälleen lähdössä myyntihevosten haku reissuun. Annoin mukaan ostoslistani ja pyysin pitämään silmät auki. Tarvitsen materiaalia jalostuskäyttöön ja mielellään myös tunneilla kestäviä sekä käypiä yksilöitä. Ei mennyt, kun pari päivää ja aloin saada ehdotuksia poneista ja hevosista. Nino valikoitui Elenin autoon myyjän hyvän puheen ja orin ulkonäön perusteella. Ori oli kylläkin hieman aliravittu ja todella stressaantunut. Sen vuoksi Elen ehdottikin Ninoa meille se voisi viihtyä paremmin jossain hieman rennommassa ympäristössä. Jo se, että ori pääsee säännöllisesti tarhailemaan, on tehnyt järisyttävän muutoksen herraan. Nino on nykyisin paljon tasapainoisempi ja positiivisemmalla tavalla energisempi, kuin aikaisemmin. Myös orin turkki on alkanut jälleen kiiltämään.

Ninon kanssa ei tarvitse hoitajan olla liian huolissaan. Muistaa vain perus orinkäsittely taidot ja orien kiinnostuksen kohteet, niin Ninon kanssa pärjää. Eli jos nenän edestä menee kiimainen tamma, niin kyllä poika siitä innostuu. Mutta rauhallisessa ympäristössä tai toisten rauhallisten orien seurassa muistuttaa enemmän leppoisaa ruunaa kuin huippuviriteltyä kilpa oria. Nino nauttii ihmisen huomiosta ja on nykyisin hyvinkin luottavainen. Täysin vieraita ihmisiä kohtaan Nino on hieman etäinen ja välttelee kontaktia, mutta ei ole mahdoton käsitellä ja kilpailuissakin sen voi jättää kenelle vain talutettavaksi. Poika saattaa välillä huudella ja sillä on kyllä kimakka ääni, mutta yksi keino saada ori lopettamaan kiljunta on napata nenästä kiinni, kun on aloittelemassa konserttia jo hörinävaiheessa tapahtunut nenän kaappaus vaientaa orin kokonaan. Viihtyy hyvin myös itsekseen kävelymatolla tai solariumissa, ei ole mikään showmies sinänsä, että tarvitsisi koko ajan huomiota.

Poniksi Ninolla on hyvin isot ja elegantit liikkeet. Se voisi pärjätä hyvin jopa vaativissa luokissa kouluratsastuksessa. Mutta kun ponilla sydän vetää hyppäämään, niin minkäs teet. Ainoa haaste esteradoilla on saada Nino mahtumaan sarjojen väliin. Etenkin poniluokissa on usein liian ahtaita välejä orille, silloin kun se innostuu oikein kunnolla. Vaikkei ori ole mitenkään kovinkaan massiivinen ja super voimakas, niin kun innostuu, on sitä joskus vaikeakin pidätellä. Vaatii ratsastajaltaan vatsalihaksia, hyvää tasapainoa ja kärsivällisyyttä. Ei paras opetusmestari kaikista nuorimmille ratsastajille, mutta jos ratsastaja hallitsee vireän orin, on sen kanssa työskentely mielekästä ja antoisaa. Vahva hyppyinen ori, joka on hieman liian uhka rohkea. Vaikka sillä on hyvä estesilmä ja näkisikin ettei voi päästä puhtaasti, niin silti se yrittää viimeiseen asti. Sen vuoksi ratsastajan on pystyttävä tekemään päätös orin pois vetämiseksi ja itsetunto voltin tekemiseksi. Maastoilee kenen kanssa vain, joka osaa tehdä pidätteitä. Innokas ja vauhdikas maastossa, mutta ei turhia säpsy tai säiky. Vaalea ori RAKASTAA vettä ja vesiesteitä.

Sukutaulu & -selvitys

i. Edenhan Valentin
wpb, vkk, 148cm
evm
ii. Valenseau Dancer
wpb, vkk, 143cm
iii. Dancer Boy
xx, mkm, 150cm
iie. Valentina
wA, vkk, 119cm
ie. Edenhan Odelia
wbp, vrt, 144cm
iei. Edelwais
trak, rtkm, 155cm
iee. Dragon Ofelia
wB, vkk, 140cm
e. Bremthal Macadamia
wpb, rtkm, 148cm
evm
ei. Twydinol Fancy
wB, km, 124cm
eii. Genius
wB, km, 121cm
eie. Sarminta
wB, rt, 127cm
ee. Bremthal Mentha
fwb, vprt, 153cm
eei. Bemmer
fwb, prt, 159cm
eee. Merinda
fwb, vrt, 150cm

Lue hevosen sukuselvitys

i. Hevosen nimi ...

    ii. Hevosen nimi ...

    ie. Hevosen nimi ...

e. Hevosen nimi ...

    ei. Hevosen nimi ...

    ee. Hevosen nimi ...

Jälkeläiset

rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. om. Omistaja

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus
tietoja tietoja tietoja
Esteratsastus
tietoja tietoja tietoja
Kenttäratsastus
tietoja tietoja tietoja

ulkoasun © VRL-05175 :: taustakuvan © Sebastian Unrau
virtuaalihevonen :: a sim-game horse