Sugarskull Rook "Susu"

VH22-027-0054 :: Meriitit

Rotu, sukupuoli New Forest, tamma Omistaja A. Niemimaa, VRL-09562
Väri musta Säkäkorkeus 141 cm
Syntymäaika, ikä 27.03.2022, 8-vuotias Kasvattaja Rook Acres
Painotuslaji kouluratsastus Koulutustaso ko: Helppo B, re: 70cm
Susu etsii itselleen hoitajaa
Lue hevosen päiväkirjaa

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.


© Fee Fotografie

Suuressa hevoshuutokaupassa ei ihan hirveästi ole aikaa tutustua hevosiin. Ensimmäisten tuntien aikana pääsi tutustumaan hevosiin tallissa ja näki niitä liikkeessä narussa. Varsinainen huutaminen tapahtui maneesissa, jossa hevosia esiteltiin yksitellen ja huudettiin. Nuori hieman aran oloinen tumma ponitamma seisoi pesupaikalla ja siltä hoidettiin pientä haavaa takajalassa. Se oli jäänyt karanneen hevosen jalkoihin ja epäiltiin, ettei se voi osallistua huutoihin. Eläinlääkäri kävi arvioimassa tamman ja antoi sille luvan osallistua huutoihin, mutta sitä ei saanut juoksuttaa tai päästää irti eikä mielellään näytöissä kuin kävelyttää. Kysyin olisiko väärin tarjota tammasta pohjahintaa ja välttää sitä kautta tamman vieminen kehään. Omistaja kävi paikalla ja hyväksyi pohjahinta tarjoukseni, joten tamma sai jäädä karsinaan loppupäiväksi rentoutumaan sen oma hoitaja lupasi pitää sille seuraa ja minä lupasin maksaa tälle vaivan näöstä pikku palkan. Loppuen lopuksi Susu ei suostunut lastautumaan ilman että sen tuttu hoitaja talutti tamman sisälle ja itseasiassa samalla meidän tiimiimme astui uusi työntekijä. ”Susun saattohoitaja” Carola, anoi ensin pari viikkoa vapaata ja loppuen lopuksi irtisanoutui Suomessa jääden meille töihin.

Susu on tosiaan alkuun hieman arka ja omissa oloissaan viihtyvä yksilö. Se ei edes kauheasti välitä lauman tai muiden hevosten läsnäolosta. Isompia hevosia se tuntuu jopa välttelevän ja pelkäävän. Mahdollisesti myyntipaikalla tapahtuneen tapaturman vuoksi. Sen vuoksi Susu asuukin ainakin toistaisesti tallissa ja tarhaa vain muutaman kaverin kanssa. Toivomme, että kesällä saisimme sen kuitenkin isoon laumaan laiduntamaan. Onneksi ihmisiä kohtaan oleva epäluulo ja arkuus on haihtunut, sillä tamma seuraa nykyään tarkasti ja mielekkäästi avokarsinasta vilkastakin tallin käytävää ilman pahempia stressi oireita. Tamma on helppo hoitaa tallissa, sen voi hoitaa karsinassa vapaana tai vain kiertää narun kalterin ympärille. Ei harrasta karsinassa pyörimistä, mutta voi myös varustaa käytävällä tai pesukarsinassa ongelmitta. Ulkona puomilla on hieman varuillaan ja taluttaessa saattaa mulkoilla sekä hieman säpsyä, mutta ei pyri karkuun tai yritä jyrätä.

Ratsuna kuvailisin tamma liian hyväksi ratsastuskouluun, mutta ei silti mikään kilpaponi. Susu on todella kiltti ja rauhallinen ratsu, ainoat tilanteet missä jännittyy, on muiden hevosten ohitukset tai jos joku pääsee irti tai laukkailee muuten vain ilman kontrollia ympäri ämpäri lääniä. Tamma ei ole liike ihme, vaan sillä on täydellisen pehmeät liikkeet istua ja sen vuoksi se on erittäin suosittu tunneilla. Valitettavasti etenkin sen käynti on niin surkea, ettei pärjää helppo A luokissa ainakaan tällä lihasmassalla. Tunneilla ihan myös siinä mielessä, ettei oio tai ennakoi. Odottaa aina merkkejä ratsastajalta ja jos ne ei ole oikeat ei reagoi niihin. Hypätessä aavistuksen innokas, etenkin radoilla. Maa puomi ja ristikko luokissa, jos ratsastaja ottaa välissä raviin niin pysyy lapasessa kenellä vain. Maastossa melko varma, mutta mielellään kulkee jonon viimeisenä.

Sukutaulu & -selvitys

i. Viperclaw
nf, rn, 139cm
-
ii. Tywli's Broken Dream
nf, rn, 138cm
evm
iii. Thanks for the Memories
nf, m, 144cm
iie. Tywli's Zuzana
nf, vrn, 130cm
ie. Beautiful Soup
nf, m, 134cm
evm
iei. No Tomorrow
nf, trn, 136cm
iee. Fablehaven
nf, m, 135cm
e. Bloomspur Sugar Maples
nf, rt, 141cm
-
ei. Bloomspur Duster
nf, mkm, 145cm
evm
eii. Snowball
nf, mkm, 147cm
eie. Daffodils Dusty Dot
nf, rn, 143cm
ee. Bloomspur Sugar Socks
nf, rt, 140cm
evm
eei. Bloomspur Gingerhead
nf, prt, 144cm
eee. Bloomspur Sugared
nf, rt, 141cm

Lue hevosen sukuselvitys

i. Hevosen nimi ...

    ii. Hevosen nimi ...

    ie. Hevosen nimi ...

e. Hevosen nimi ...

    ei. Hevosen nimi ...

    ee. Hevosen nimi ...

Jälkeläiset

rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus
tietoja tietoja tietoja
Esteratsastus
tietoja tietoja tietoja
Kenttäratsastus
tietoja tietoja tietoja

ulkoasun © VRL-05175 :: taustakuvan © Sebastian Unrau
virtuaalihevonen :: a sim-game horse