Viihdelinna


Rakkaudesta viihteeseen ja pelottomuudesta stunnteihin

Tervetuloa!

Saavuit juuri Etelä-Pohjanmaalle Ikkeläjärven kylään ja tarkemmin Rapalahden poukamaan Tönnilän talolle. Ehkä kiinnitit kuitenkin huomiosi tieviitassa roikkuvaan Viihdelinna-kylttiin? Ehkä olet saanut Porin suunnilta vihiä tästä rauhallisesta idyllistä keskellä oikeaa korpea. Sissi Pietinen päätti vieroittaa stunt- ja showryhmän omaan yksikköön ja kannusti yritteliästä pariskuntaa perustamaan sisarustallin ja alkaa johtamaan sitä. Sopivaa tilaa Telmalle ja Jasonille ei löydetty Porista tai lähikunnista, mihin voisi sijoittaa enemmänkin rahaa uusia modernejakin tiloja varten. 2 tunnin ajomatka ei kuitenkaan muodostunut esteeksi Tönnilän talolle, jonka ympäriltä sai riittävästi maata ostettua, niin että Tonnilän tilukset kasvoivat huomattavasti alkuperäisestäkin tilan koosta, jota on nakertanut nälkävuodet ja lamat. Nyt on tilaa toimia niin keskiaikaseuran, showryhmä, vikeltäjien ja stunt ryhmäläisten kanssa. Tilalla liikkuu siis ihan tavallisen näköisiä tallilaisia ja saatta siellä tulla tiukkoihin nahkahousuihin pukeutunut yläosaton pitkätukkainen mies vastaan kantaen tulisoihtuja tai tanssijalauma saattaa vaeltaa pihanpoikki, oikeastaan mistään ei pidä ihmetellä eikä tallin hevoset voi oikeastaan mitään pelätä tai jos pelkäävät niin ne tottuvat täällä lähes kaikkeen.

Alkuperäisestä Tönilän tilasta ei ole jäljellä kuin varsinainen talo eli päärakennus ja pari aittaa, jotka ovat saaneet uudet paikat pihapiirissä. Tönnilän pihapiiriä koristaa 5 kaksikerroksista aittaa ja 3 pitkää yksikerroksista verannallista aittaa, sekä aittojen takana rannalle johtavan tien varressa 6 mummonmökkiä ja yhteinen patioalue tynnyrisaunalla sekä paljulla. Rannasta löytyy isompi saunarakennus, jossa on myös vuokrattavaa juhlatilaa ja leiriläisten majoitustiloja. Aivan rantaviivalta löytyy vanha savusauna ja tietysti uimarantaa melkein 2 kilometriä omassa käytössä. Poukamassa on rauhallista uittaa hevosia eikä siellä tarvitse pelätä naapureita, jos haluaa yksin uida.

Tallien lisäksi meiltä löytyy noin kilometrin päässä sijaitsevä kesäteatteri huoltorakennuksineen sekä tanssilava, joka on käytössä ympäri vuoden ja kesäisin siellä toimii myös kahvila. Tönnilän ja kesäteatteri puolesta välistä löytyy uusi halli kokonaisuus, jossa on stunt temppuja varten vapaaharjoittelu alue (C-halli), sirkustelijoille oma hallinsa (B-halli), tanssistudioita parissakin kerroksessa ja yksi isompi tanssiareena (D-halli), jossa voimme järjestää myös kilpailuja, sillä siellä on myös nousevat katsomot. Toimintapuisto (A-halli) on yleisölle vapaata aluetta. A ja D hallit ovat yhteydessä toisiinsa ja niissä on yhteinen sissäänkäynti ja ravintola alue, jossa on kahvila auki aina kun hallit ovat auki ja myös ravintola tilat, jotka ovat tapahtumien aikaan auki. Omistuksessamme on edelleen Seinäjoella vanhatehdashalli, jossa on isompi tanssi studio ja kaksi pienempää sekä stunt studio, jossa järjestetään myös erilaisia jumppia ja kursseja.

Keskiaikaratsastus on Suomessa näytös- ja kilpailumuotoista, ja meillä Viihdelinnassa panostetaan etenkin tuohon näytösmuotoiseen toimintaan. Teemme yhteistyötä muiden tallien kanssa pyrkien kehittämään tätä hienoa tallia. Emme ole aivan yhtä fanaattisia, kuin jotkut muut keskiaikaseurat ja -tallit, sillä meillä harrastetaan paljon muutakin kuin pelkkää keskiaikaratsastusta. Kuitenkin talli ja seura ovat yhteistyössä hankkineet laajan kaluston ja rekvisiitan laadukkaiden näytösten onnistumisen takeeksi. Tietenkin hevosiamme treenataan aktiivisesti ja monipuolisesti, jotta ne ovat valmiita suurienkin ihmismassojen joukkoon.

Stuntratsastusta ei kovin moni talli harjoitakaan ja se on meidän erikoisuus. Meillä on hyvin monipuolinen kattaus erilaisia stunttemppuja ja etenkin erityyppisiä taiteilijoita. Viihdelinnan huimapäisiä akrobatiatemppuja suorittaa tasokas vikellysryhmä ja Venäjältä kotoisin oleva taitoratsastusryhmä. Taitoratsastajat olivatkin ensimmäinen ryhmä, joka Viihdelinnaan on saapunut, sillä se on Jasonin perustama ryhmä, jossa Telma ratsasti jo ennen Suomeen muuttoa. Vapaankasvatuksen taiteilijat eli hevosenhoitaja Rika ja ritarinakin toimiva Manuel osaavat käsitellä hevosia ja tehdä huimia temppuja, sekä esiintyä edukseen elegantisti. Ja sitten on vielä kaksi ratsastajaa jotka esittävät ihan mitä vain ja tekevät etenkin teatteri- ja elokuvastuntteja.

Toivottavasti viihdyt tallillamme, väliaikaisesti yhteydenpito sähköpostitse
yst terveisin Telma ja Jason Titogov (Norpatar VRL-09562)