Benjamín '28 "Benkku"

VH- :: Meriitit

Rotu, sukupuoli Suomalainen ratsuponi (62,5%) ori Omistaja A. Niemimaa, VRL-09562
Väri voikko Säkäkorkeus 148 cm
Syntymäaika, ikä 06.06.2023, 1-vuotias Kasvattaja Tönnilän Tila, Suomi
Painotuslaji esteratsastus Koulutustaso ko: Helppo B, re: 130cm
Benkku etsii itselleen hoitajaa
Lue hevosen päiväkirjaa

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.

palkittu 00.00.0000
0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 0p.


© Fee Fotografie

Tallin omaa kasvatusta edustava Benjamin tai kultapoika, ihan riippuen kuka siitä puhuu ja mitä ori on tehnyt. Varsinaisesti en ollut suunnitellut mitä hevosia jätän kotiin, mutta Brunosta tiesin haluavani voikon jälkeläisen. Nyt sattui vielä niin kivasti, että varsasta tuli ori ja voikko. Huono puoli on, ettei Brunon mukava luonnetullut ihan sataprosenttisesti mukana, vaan mamman tulinen luonne puskee välillä esille jääräpäisyytenä. Totesin, että tuskin en voi myydä oria koskaan, sillä olen aika hyvin jo tunnettu siitä, ettei minun kasvattini ole täyskusipäitä ja sellaisena haluan pysyäkin. Joten pidän mieluummin omassa tallissa ne varsat, jotka eivät ihan sataprosenttisesti ole sitä mitä oletan kasvattieni olevan.

Tosiaan vaikka Benkku onkin talliimme jäänyt hieman haastavan luonteensa vuoksi ei se kuitenkaan ole mikään tappaja tai vaarallinen. Tai no jos sitä ei osaa lukea ja käsitellä oikein voi se aiheuttaa vaaratilanteen karkaamalla tai jotenkin muuten epäsuorasti. Mutta pointtini olikin, ettei ori ole hyökkäävää sorttia, eli ei se päälle tule. Benkku on aika yksinkertainen loppu pelissä hoitaa. Se kertoo kyllä, jos sitä ei jostain syystä viehätä lähteä aamulla tarhaan. Silloin ori seisoo hapan ilme naamalla pylly ovelle päin. Tämä on ainoa tilanne, missä on riski, että ori potkaisee. Joten jos se on pylly ovelle päin eikä käänny, vaikka kutsut sitä, niin herra ei halua tarhaan. Silloin tarhaa muut hevoset ensin ja tarjoa uudelleen tarhavaihtoehtoa. Ori on myös yllättävän viisas se tunnistaa sanat tarha, lenkki (tarkoittaa liikutusta) ja karuselli (kävelytyskoneeseen menoa), joten niitä voi hyödyntää tilanteessa, kun oria ei kiinnosta aamulla perusrutiini. Ei ole siis harvinaista, että aamun liikutuslistat menevät uusiksi sen vuoksi että Benkku haluaakin olla aamun ensimmäisiä lenkkeilijöitä. Joskus myös sen jääräpäisyys näkyy vasta pihalla ja se seisoa tapittaa paikoillaan keskellä pihaa, jos sen mielestä jokin on väärin. Henny on erittäin hyvä tulkitsemaan orin mielialoja ja milloin mitäkin ajatuksen juoksua, joten hän aika usein hoitaakin orin itse.

Mikäli ori on lähtenyt kohtuu vapaa ehtoisesti ”lenkille”, niin se tekee melkein mitä vain miellyttääkseen ratsastajaansa. Kuitenkin ori edelleen on hyvin selkeä mielipiteissään, jos ei pidä jostain tai hänen mielestään jokin on väärin ratsastajassa, muissa hevosissa, katsojissa, maneesin ikkunoissa tai vaikka vain nurkassa olevassa talikossa. On aikoja, jolloin valmentaja joutui pysyttelemän tuomaritornissa, sillä muutoin Benkku ei suostunut laukkaamaan. Ori saattoi myös vain seistä lähtöportilla kilpailuissa, niin kauan että kello pirahtaa hylätyn tai hoitaja hakee sen pois. Esteillä orilla on hyvä tasapaino ja hieno hyppy. Ori on kyllä hieman laiska koukistelemaan koipiaan eli jos pääsee hyppäämään riittävän korkealle, niin roikottelee kyllä jalkojaan. Maastossa Benkku on aika varma menijä. Se ei tuijottele tai ole niin varma ”mielipiteistään” tai osoita mieltä. Maastossa ori hyppää lähes mitä vain.

Sukutaulu & -selvitys

i. Questionable Bruno
drp, vkk, 148cm
-
ii. Question Barbados
wpb, rnvkk, 148cm
evm
iii. Barba Baba
wB, vkk, 126cm
iie. Question Felina
trak, rn, 155cm
ie. Baruna
rp (75%), trn, 141cm
evm
iei. Danger
conn, km, 146cm
iee. Nivada
rp (50%), trt, 146cm
e. Ocean Oblivion
rp, rt, 148cm
-
ei. Ocean Activity
nf, vrn, 143 cm
evm
eii. Buskett Hill
nf, prt, 140 cm
eie. Ocean Tam
nf, km, 143 cm
ee. Monkmar Blue Haze
rp (50%), prt, 148 cm
evm
eei. Monesca
xx, prt, 150 cm
eee. Monkmar Mata Hari
nf, trt, 147 cm

Lue hevosen sukuselvitys

i. Hevosen nimi ...

    ii. Hevosen nimi ...

    ie. Hevosen nimi ...

e. Hevosen nimi ...

    ei. Hevosen nimi ...

    ee. Hevosen nimi ...

Jälkeläiset

rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja
rotu-skp Varsan nimi s. 00.00.0000 i/e. Vanhemman nimi om. Omistaja

Kilpailukalenteri

Kouluratsastus
tietoja tietoja tietoja
Esteratsastus
tietoja tietoja tietoja
Kenttäratsastus
tietoja tietoja tietoja

ulkoasun © VRL-05175 :: taustakuvan © Sebastian Unrau
virtuaalihevonen :: a sim-game horse