Valentin
Päiväkirja

09.04.2018 - Kouluvalmennus, valmentajana Dimma (229 ​sanaa)

Tänään oli jännittävä päivä, sillä valmentaisin aivan uutta ratsukkoa, Teemua ja Valentin-nimistä oldenburg-oria. Olin kuullut, että orilta löytyy energiaa vaikka muille jakaa, joten minua hieman jännittikin, mitä tästä oikein tulisi. Saavuin kentälle, myöhässä, kiitos veljeni. Näin ratsukon jo lämmittelemässä ja Valentin tuntui olevan innoissaan. Se eteni lennokkaasti ja Teemu pysyi tasapainoisesti sen selässä. Pääsimme lähes heti aloittamaan itse valmennuksen, kunhan olin ensin kertonut Teemulle hieman tämän päivän valmennuksen kulusta.

Aloitimme kevyillä siirtymisharjoituksilla ja ratsukko suoriutui näistä todella hyvin. Aluksi Valentin meinasi olla hieman liian innokas, mutta Teemu sai pidettyä orin hyvin aisoissa. Ori hieman testasikin, oliko Teemu hereillä, heittämällä takajalkojaan ilmaan. Ei sen suuremmin kuin viisi tai kymmenen senttiä, mutta jos mies selässä ei olisi ollut varuillaan, olisi hän voinut menettää tasapainonsa ja päätyä maistelemaan hiekkaa. Päivän aiheena olivat lähinnä passage ja piaffe ja niihin soljuvampi siirtyminen. Ratsukko suoriutui annetuista tehtävistä kunnialla läpi ja pystyin vain ihailemaan heidän menoaan. Valentinin askeleet olivat vain niin mielettömän kauniit ja Teemu ohjasi tasaisenvarmasti oria seuraavaan tehtävään. Tottakai välillä Teemukin teki pieniä virheitä ja tällöin Valentin saattoi olla hieman hämillään, että mitä sen olisi pitänyt tehdä. Virheet kuitenkin korjattiin ja harjoitukset onnistuivat hyvin.

Yleisesti ottaen valmennus sujui hyvin ja teimme monipuolisesti harjoituksia. Vaikka ei sillä, että ori olisi hermostunut toistoista, mutta oli ratsastajankin kannalta mukavampaa tehdä erilaisia ja vaihtelevia tehtäviä. Loppuverryttelyjen aikana annoin ratsukolle vielä kattavan palautteen. Tulen mielelläni valmentamaan teitä joskus uudestaankin!